Oppskriften på et langt og lykkelig liv

Slik bevarer du en sunn livskvalitet til langt opp i 90-årene.

Publisert Sist oppdatert

Hedda Brodtkorb er livsstilscoach, og sammen med skjønnhetsskribenten Silvany Bricen står hun bak Norges gladeste velværepodkast, Hey Babe! I podkasten forsker og deler de på alt de kan innen skjønnhet, velvære og motivasjon. Sjekk ut deres Instagram og podkast for masse spennende og inspirerende innhold.

Oppskriften på et langt og lykkelig liv:

Hey Babe!

Mannen min hadde bursdag på den kaldeste vinterdagen, og han bikka det magiske voksentallet. Bursdager er for mange ofte en big deal. Noen vil ikke innrømme det, men det er noe sårbart i oss som vekkes. Selv kjenner jeg på en blanding av sitrende spenning, forventninger, og kanskje litt sorg. Det er som om denne dagen skal levere noe helt annet enn alle andre dager - spesielt på de store runde dagene. Det er noe med en oppmerksomheten som setter i gang noen voldsomme energier på godt og vondt.

På min manns store fødselsdag herjet Covidrestriksjonene på det aller verste, og ingen kunne komme inn i hus og feire ham. Han tok nyhetene med stoisk ro, men jeg var knust. Jeg hadde gledet meg til å overraske ham, og stelle i stand tidenes fest og feiring med familie og venner.

På dette stadiet i pandemien fikk vi ikke en gang ha hans foreldre eller brors familie på besøk. Det resulterte i at barna og jeg måtte trå til, og ta på oss alle festhattene og kjøre ”fabulous five” kjernefamilie bursdagsshow. Jeg vil si vi leverte solid fra morgengry til kveld med gavedryss, kaker, sang, champagne, flaggheising, ballonger og gourmetmåltider.

Vi pyntet oss, sang, danset og showet. Vi holdt taler, klemte og gråt. Hjemmelagede musikkvideoer med pappa på storskjerm gikk på repeat til iherdig flaggvaing og dans. Naboene må ha trodde det hadde klikka for oss ...

Noe som skulle bli den mest skuffende og stusselige fødselsdagen i min manns minne, endte opp som den beste dagen i hans liv. Han fikk en aha-opplevelse den dagen, og han var fylt av kjærlighet til randen. Han sa: ”Tusen takk for den beste dagen i mitt liv.”

Det handlet ikke om alle som ikke kunne komme, det handlet ikke om hva vi ikke fikk til, eller hva som egentlig var forventet at skulle skje den dagen. Det handlet om å se det som lå rett foran nesen vår, og være tilstede i det beste øyeblikket sammen i en ellers travel hverdag når vi kanskje tar hverandre litt for gitt.

Hedda Brodtkorb / Heybabe! Podkast

I episode 42 - «Oppskriften på et langt og godt liv» i Hey Babe! podkast, snakker vi om en studie om de vilkår som skal til for at man kan bevare en sunn livskvalitet til langt opp i 90-årene. Studiene har pågått via fire generasjoner med forskere i 75 år, og gir oss svaret på nettopp dette. I tillegg tar vi den store venninnepraten - hvem er våre drømmevenninner, og hvilke energityver bør vi kvitte oss med? God lytting!

Powered by Labrador CMS