Grunnen til at small talk er viktig

Foto: Getty Images

Hvorfor er SMALL talk en så BIG deal?

Publisert Sist oppdatert

Hedda Brodtkorb er livsstilscoach, og sammen med skjønnhetsskribenten Silvany Bricen står hun bak Norges gladeste velværepodkast, Hey Babe! I podkasten forsker og deler de på alt de kan innen skjønnhet, velvære og motivasjon. Sjekk ut deres Instagram og podcast for masse spennende og inspirerende innhold.

En høstdag for ca. 6 år siden var jeg med mannen min på et av hans jobbarrangementer på Kunstnernes hus i Oslo. Mannen min hadde nok med å ta seg av kollegaer og klienter som strømmet inn i lokalene, og hadde dermed ikke tid til å leie meg rundt og introdusere meg til alle.

Jeg måtte dermed manne meg opp, ta ansvar, og sette i gang småpratingen med mennesker jeg kanskje aldri skulle se igjen. I slike situasjoner føler jeg av og til presset, og småprating er ikke alltid noe jeg elsker. Denne kvelden handlet det om å ta et valg; enten kunne jeg henge alene i baren og bøtte surmulende nedpå med drinker, eller jeg kunne gå "all in" og gjøre det beste ut av situasjonen.

Jeg kom i prat med en dame. Vi snakket om jobb og fremtid – jeg ga 100% av meg selv til henne, og levde meg helt inn i samtalen. Denne praten viste seg å endre livet mitt for alltid.

I dag er det helt vilt å tenke på at en helt tilfeldig og fremmed person inspirerte meg til å tørre å tre ut av komfortsonen, og sette meg på skolebenken i godt voksen alder.

Jeg endte opp med en ekstra utdannelse på 2 år, og fikk nærmest jobber slengt etter meg!

Konsekvensene av dette ble mer inspirasjon, mer selvutvikling, mer utdannelse og masse påfyll. I dag er jeg på en helt ny karrieresti som har ledet til så mye glede og motivasjon!

Så, hva skal du gjøre neste gang du er på fest med folk du nesten ikke kjenner, eller står i kassekøen i butikken, og en tilfeldig person begynner å sende deg anerkjennende blikk og noen smil?

Når du bare vet at small talken er på vei…

Hvor enn flaut og ukomfortabelt, eller anmassende det er å tvinge frem en produktiv samtale helt uforberedt, så tenk tenk deg godt om før du haster avgårde. Small talk kan nemlig lede til nye idéer, nye forbindelser, gode vennskap og store endringer!

Hvorfor er small talk noe vi bør bli gode på?

  1. Det er en empatisk gest og en god øvelse på å være høflig når vi vier andre oppmerksomhet.
  2. Small talk kan føles meningsløst, men det er en god måte å holde våre sosiale interaksjoner ved like, som er viktig for vår selvtillit.
  3. Når du er engasjert i småprat med fremmede, kan interaksjonen få deg til å føle deg hørt og validert fordi det bygger relasjoner, bekjemper ensomhet og etablerer en menneskelig forbindelse som vi alle ønsker.
  4. Small talk kan lede til store endringer og muligheter!

I episode 98 - «Hvorfor småprat har en stor betydning!» i Hey Babe! podkast, snakker vi om våre kleine small talk-episoder, og hvordan du kan bli en racer i dette. God lytting!

Hedda og Silvany fra Hey Babe! Podkast

Powered by Labrador CMS