10 ting vi vil gjøre i mars

Nyt at vinteren er på hell med kulturelle innslag, gjør klar skogarderoben for en ny sesong og drøm deg bort i rå arkitektur og vakkert interiør.

Publisert Sist oppdatert

Trenger du tips til hva du kan gjøre i mars?

ELLEs frilansjournalist, Elen Kristvik tipser deg om hva som beveger seg på den kulturelle scenen, hvilken restaurant du bør teste og hun tipser i tillegg om en helt ny spabehandling; infrarød sauna.

1. Spis mat

Katla er den nye restauranten til den islandske Pjoltergeistkokk Atli Mar Yngvason. Maten tilberedes på åpen flamme, og det serveres nordiske råvarer kombinert med asiatiske og latin-amerikanske smaker. Du kan booke bord i restauranten, eller droppe inn i baren og nyte litt snacks.

Tilbring kvelden her med en åtteretters, eller stikk innom for lunsj en lørdag. Menyen kan inneholde alt fra guacamole og chips til shawarma og grillet piggvar. Nam!

Universitetsgata 12, 0164 Oslo

2. Opplev skulpturell kunst

Amerikanske Frank Benson er en av dagens mest interessante skulptører. Nå får du oppleve et utvalg av verkene hans på Astrup Fearnley. Museet har fulgt skulptørens kunstneriske utvikling og kjøpt en mengde av verkene hans gjennom årene. Det er disse som stilles ut. Utstillingen har nylig åpnet og står fram til 24. april.

Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

3. Se et heftig narko-epos

Hekta på TV-serier som Narcos og El Chapo? Da er filmen Birds of Passage noe for deg. Den blir beskrevet som et slående narko-epos du ikke har sett maken til, og er rost opp i skyene av et samlet kritikerkorps. Filmen utspiller seg i Colombia på slutten av 60-tallet, og er inspirert av virkelige hendelser. Duoen som har regissert filmen, Cristina Callego og Ciro Guerra, ble Oscar-nominert for sin forrige film Embrace of theSerpent.

På kino fra 22. februar.

4. Les en bok

Klara Hveberg - Lene din ensomhet langsomt mot min, kr 331.

Klara Hveberg debuterer med boka Lene din ensomhet langsomt mot min. Romanen er både sår og nydelig, og handler om Rakel som aldri helt har skjønt hvordan man skaffer seg venner, og tilbringer tida si med bokstaver, tall og en fantasivenn. Rakel begynner å studere, og innleder et forhold til en matematikkprofessor. Boka skriver flott om det å finne mening og sammenheng når man trenger det aller mest.

5. Gå en mil i Diemme

Sko fra Diemme, kr 3.200

Det italienske merket Diemme gjør det bra om dagen, og tar designet til et nytt nivå. I vår har Diemme sett til artige små detaljer som gjemmer seg i kriker og kroker blant fantastisk arkitektur i Venezia. De chunky skoene har små pop av farger, men toner det hele ned med jordlige fargeinnslag og hvitt.

6. Tenn lys

En av Menus nyheter er denne telysholderen, som gir inntrykk av at lyset nærmest svever inne i glasskulen. Kulen holdes oppe av fire bein i messing, og er vakker å innrede hjemmet med.

7. Drøm deg bort

Bli med verden rundt i boka Homes For Our Time fra Taschen, og trå over dørstokken til noen av klodens mest fantastiske hjem. Denne er garantert å gi deg inspirasjon i bøtter og spann.

8. Nyt Maggies musikk

Som sjuåring begynte amerikanske Maggie Rogers å spille harpe, og innen ungdomsskolen spilte hun også gitar og piano. Artisten og låtskriveren ble kjent med låtene Dog Years og Alaska for tre år siden, og lydbildet hennes er påvirket av blant annet folkemusikk og RnB. I januar slapp hun sitt tredje album Heard it in a Past Life.

7. mars gjester hun Rockefeller.

9. Ta en tur på teater

Den greske tragedien Medea er utgangspunkt for poeten Athena Farrokhzads videreføring av fortellingen, som begynner der Evripides’s Medea slutter. Skuespiller Selome Emnetu spiller Medea i den brutale og hjerteskjærende forestillingen.

Se stykket på Torshovteatret nå.

10. Få opp temperaturen

Infrarød sauna er den siste nye helse-hypen, og hevder å ha positive effekter på blant annet redusering av stress og hjertehelse. Infrarød sauna har tatt helt av i USA, og den norske modellen Sophia Lie ble hekta da hun bodde i New York. Nå har hun startet opp sitt eget konsept – HEAT by Sophia Lie i Stockholm. Hun planlegger å åpne sauna i Oslo, også. Svipp innom dersom du er på besøk i den svenske hovedstaden, og test det ut selv!

Birger Jarlsgatan 18 114 34 Stockholm

Powered by Labrador CMS