Disse seriene må du se!

Sienna Miller as ElisaElizabeth Tilson in THE LOUDEST VOICE, "1996". Photo Credit: JoJo Whilden/SHOWTIME.

Er ferien over eller trenger du kanskje bare noe gøy å se på? Dette er seriene vi digger akkurat nå.

Publisert Sist oppdatert

Serier sommer 2019: Selv 0m det er sommer, elsker vi serier!

Spesielt hvis der regner eller er litt grått ute, er det jo helt innafor å binge litt på sofaen, selv om det står juli på kalenderen.

I sommer har vi blant annet sett den spennende true crime-dokumentaren om Arboga-saken på NRK og levd oss helt inn i den sanne historien som er dramatisert i When they see us. Kanskje en av de beste serien vi har sett i 2019.

Uansett om du liker krim, romantikk eller action, så finner du noe som passer for deg her.

Serier sommer 2019: Seriene du må se nå!

The Loudest Voice

Russell Crowe spiller Roger Ailes og Sienna Miller spiller kjæresten, Elizabeth Tilson i serien The Loudest Voice.

Yes! Endelig noe helt nytt og spennende å se på. Russell Crowe gjør en formidabel rolle som Roger Ailes, og Sienna Miller likedan i rollen som Rogers kone. Denne serien er både spennende og informativ og det er veldig interessant å få et innblikk inn i hvordan den mektige TV-bransjen i USA fungerte på 2000-tallet.

HBO Nordic om The Loudest Voice:

«I dagens politisk ladede medielandskap er det ingen som rager høyere, selv etter sin død, enn Roger Ailes, som formet Fox News til en maktfaktor som ugjenkallelig endret hvordan politikere omtales. For å forstå hendelsene som førte til Donald Trumps politiske fremvekst, må man forstå Ailes.»

Du finner serien på HBO Nordic.

Arboga-saken

Dette svenske drapskomplottet er relativt ukjent i Norge, mens det i Sverige skapte nesten like mange overskrifter som Orderud-drapet i sin tid.

En forstyrret dame ringer inn til politiet sent på kvelden og hevder hun blør fra hele kroppen. På soverommet ligger hennes mann, Gøran Møller, drept. Deres datter Johanna Møller, som driver et flyktningmottak og hennes 18 år gamle afghanske kjæreste blir et par dager etter tatt inn til avhør og blir mistenkt i saken.

Men de slipper fri igjen og Johanna bestemmer seg da for å dra på en ukes ferie til Thailand... Igjen sitter hennes 18 år gamle kjæreste som innrømmer drapene til en kamerat på en sms.

Senere i etterforskningen viser det seg også at Johannas eksmann druknet ett år tidligere i det samme sommerhuset.

Er seksbarnsmoren Johanna egentlig en kaldblodig massemorder?

NRK om Arboga-saken:

«Eksmannen til Johanna drukner. Foreldrene blir knivstukket i sommerhuset. Er Johanna en kaldblodig morder med et iskaldt sinn?»

Du finner dokumentarserien på NRK!

Jett

Serier sommer 2019: På utsiden er Daisy Kowalski alenemamma og jobber som bartender, men Daisy har en mørk side, som innebærer at du hun må hamle opp med slemme fyrer for å overleve.

HBO Nordic om Jett:

«Daisy “Jett” Kowalski, en tyv av verdensklasse, har nylig kommet ut av fengsel, men blir igjen tvunget til å gjøre det hun er dyktigst til. En gjeng moralsk tvilsomme, farlige og eksentriske kriminelle – fra gryende femme fatales til korrupte opprettholdere av lov og orden – er fast bestemt på å utnytte hennes evner for egen vinnings skyld.»

Du finner serien på HBO Nordic.

When They See Us

Storm Reid as Lisa and Jharrel Jerome as Korey Wise.

Denne serien er basert på en sann historie om fem ungdommer fra Harlem som blir dømt for voldtekt på en hvit kvinne i Central Park. De fem ungdommene får kallenavnet Central Park Five. Men hva skjedde egentlig?

I serien, som består av fire episoder, blir vi bedre kjent med de fem ungdommene - Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana og Korey Wise.

Handlingen går over 25 år, fra begynnelsen i 1989 til den endelige avgjørende domsavsigelsen i 2014. En rørende og tankefull historie som er verdt å bruke tid på.

Du finner serien på Netflix!

Gentleman Jack

En karrierekvinne i Storbrittania i 1832 som attpåtil er glad i kvinner - denne HBO-dramaserien er basert på den storslåtte, sanne historien om den engelske jordeieren Anne Lister og hennes forsøk på å blåse nytt liv i Shibden Hall, eiendommen hun har arvet. Og det ved å ta seg en hustru.

Du finner serien på HBO Nordic!

The Split

Skilsmisseadvokaten Hannah forlater familiebedriften og går over til konkurrenten. Samtidig får hun igjen kontakt med faren sin, som stakk av for 30 år siden.

I denne serien blir vi kjent med den dysfunksjonelle familien Defoe og det blir skikkelig familiedrama.

Vi digger den!

Du finner serien på NRK!

Powered by Labrador CMS