Helgens beste serietips

Ny hjemmehelg for oss som bor på Østlandet. Men med de kuldegradene som er meldt, holder vi oss gjerne inne med disse seriene...

Publisert Sist oppdatert

Klar for helg?

Det er vi. En ny uke med hjemmekontor og delvis isolasjon på Østlandet går mot slutten, og vi er klare for hjemmekos og helg.

Strømmetjenestene er fulle av gode serier om dagen, og det passer oss bra.

Helgens plan er nemlig å holde oss hjemme og kose oss masse i sofaen.

Her kommer vi med ukas tips fra ELLE-redaksjonen.

God helg!

Serietips januar 2021

It`s a Sin

Kom årets beste serie allerede i januar 2021?

– Det er faktisk meget mulig.

Denne serien er virkelig en perle. Ja, nitrist fra ende til annen, men så utrolig viktig. Skuespillerne er helt fantastiske og rollegalleriet er noe av det beste vi har sett. De er umulig å ikke elske.

It`s a Sin er en britisk dramaserie som handler om homsemiljøet i London på 80-tallet når HIV og AIDS begynner å spre seg i Europa. Ja, litt som den svenske serien Tørk ikke tårer uten hansker fra 2012, men en smule lysere. Om det går an.

Vi blir kjent med vennegjengen og kollektivet, som består av Ritchie, Ash, Roscoe, Colin og Jill. Unge mennesker som jobber beinhardt med å lykkes i storbyen, samtidig som de nyter livet til det fulle. Men så treffer realiteten og den «fjerne, nye kreftformen som kun rammer homofile i USA» kommer nærmere og nærmere...

Det er dessverre bare fem episoder, og vi vil bare se de igjen og igjen.

I tillegg til den sterke historien og de fine karakterene, får du det beste av det beste fra 1980-tallet når det kommer til kostymer og musikk. Det er en eneste hit-parade i hver eneste episode.

Vi sier bare Laura Branigan, Gloria, Queen, Who wants to live forever, The Eurythmics, Sweet Dreams Are Made Of This, The Flying Pickets, Only You og R.E.M, Everybody Hurts og ha Klinexen klar...

På HBO Nordic

Your Honor

Også en skikkelig bra miniserie på HBO Nordic.

Ikke så gira på å åpne alle slusene med It`s a sin, så er denne spenningsserien for deg.

Stjerna fra Breaking Bad, Bryan Cranston spiller dommer og far i serien. Og plottet er at sønnen, Adam involveres i en bilulykke hvor sønnen til New Orleans store mafia boss blir drept. I sjokk, stikker Adam fra åstedet og prøver å skjule hva som har skjedd, men alt kommer jo selvfølgelig for en dag, og faren gjør alt han kan for at det ikke skal komme fram at Adam var involvert.

Bra skuespillere og spennende historie. Anbefales.

7 av 10 episoder ligger på HBO Nordic

Ulven kommer

Dansk drama er aldri å forakte. Og selv om denne serien ikke akkurat er noe Forbrytelsen, så likte vi den og må si at vi slukte den.

14-åringen Holly skriver en skolestil om stefarens ekstreme vold i hjemmet, og skolen tar kontakt med kommunen. Hun står på sitt om at stefaren er voldelig mot seg og lillebroren, men både stefar og mor er sjokkerte over påstandene og avfeier det som et ungdomsopprør.

Sosialrådgiver, Lars Madsen får saken og er overbevist om at det er Holly som snakker sant, selv om det tilsynelatende ikke er noen beviser for dette...

På NRK TV

Powered by Labrador CMS