Snart kan det være slutt på snyltingen på andres Netflix-kontoer

Foto: Unsplash

Føler du deg skyldig?

Publisert Sist oppdatert

Flere og flere velger å dele Netflix-kontoen og andre streaming-kontoer med andre, noe som gjør at mange ser på serier og filmer uten å betale. Men det kan fort bli slutt på å snylte se på Netflix, HBO og andre strømmetjenester hjemme i sofaen.

Hvert år arrangeres den store CES-messen for ny teknologi i Las Vegas. Og der ble det presentert dårlige nyheter for alle gratistitterne der ute.

Der presenterte nemlig det britiske foretaket Synamedia en ny teknologi som skal få bort problemet med delte streaming-kontoer på blant annet tjenester som Netflix og HBO. Ideen bunner i at man ved hjelp av AI-teknologi skal kunne spore, analysere og gjøre det umulig for brukeren å være innlogget på samme konto om man befinner seg på to ulike steder.

Meld deg på årets råeste tech-dag med ELLE!

26 prosent av unge-voksne deler konto

Under Synamedias presentasjon ble det vist frem statistikk på hvor mange som deler Netflix-konto med hverandre. Og sifrene taler for at det faktisk finnes et behov for denne tjeneste.

Hele 26 prosent av de unge deler nemlig konto med hverandre uten å bo sammen, og i praksis innebærer det milliardtap for streamingtjenestene. Utregningen viste blant annet til at Netflix vil tape 10 milliarder dollar i inntekter frem til 2021 om brukerne fortsetter å dele konto med nære og kjære på samme måte som nå.

– Delte kontoer er for dyrt til å ignorere. Våre nye løsninger gir operatørene mulighet for å stenge snylterne ute, sa Jean Marc Racine, CEO hos Synamedia, på CES-messen i Las Vegas.

Saken er fra ELLE.se

Les også:

TV-seriene vi digger akkurat nå

Penn Badgley vil ikke at du skal like han i serien You

Powered by Labrador CMS