Spektakulært fra Valentino

Valentino viste sin haute couture-kolleksjon digitalt i dag. Se den spektakulære videoen her!

Publisert Sist oppdatert

Valentino gjorde som Margiela og teamet opp med Nick Knight for visningen av sin haute couture-kolleksjon for høsten 2020.

Grunnet korona har motehusene vært nødt til å tenke digitalt og kreativt når de skulle vise kolleksjonene sine.

Valentino gikk for videoformat.

En spektakulær live-streaming av Nick Knight, inspirert av den amerikanske danseren Loie Fuller.

Fuller er kjent som en pioner innen moderne dans og bruk av lyseffekter. Hun er damen bak den meget brannfarlige «Serpentine Dance», som hun først opptrådte med i New York i 1892.

https://www.youtube.com/watch?v=Dda-BXNvVkQ

Fuller eksperimenterte med lys og stoff for å skape illusjoner, og mange kjente moteøyeblikk er stekt influert av hennes arbeid, som Alexander McQueens ikoniske visning av «Widows of Culloden Organza Dress» på et hologram av Kate Moss i hans vising av høst/vinter-kolleksjonen 2006, og den britiske designeren Antony Prices Cadbury Flake-reklame fra 2010 med den russiske modellen Yulia Lobova.

På mange måter kan man si at Fuller også jobbet med vitenskap. Hun var veldig interessert i og brukte radium (radioaktivt, metallisk grunnstoff) for å oppnå effektene hun ønsket. Hun drømte om å lage et helt kostyme i radium, det viste seg å være umulig, ,men hun samarbeidet med Thomas Edison og Marie Curie om en kjole i calcium, som skapte magiske lyseffekter.

Nick Knight har tatt teknologien i bruk og laget en spektakulær vising av Pierpaolo Picciolis haute couture-kolleksjon for Valentino.

https://www.youtube.com/watch?v=EQQlH7aazgg&t=101s

Magisk!

Powered by Labrador CMS