Stor hårguide

– Alt du trenger vite om sesongens største hårtrender, hårfarging og hvilken farge som egentlig passer ditt hår!

Publisert Sist oppdatert

Hårguide:

I annonsesamarbeid med Wella

Lurer du på hvilken farge som egentlig passer ditt hår, hvordan du opprettholder hårfargen etter å ha vært hos frisøren og hvilke hårtrender som gjelder akkurat nå?

Vi har tatt en prat med Wella Capability Trainer i Norge, Karin Eiri, som gir deg svar på alt du måtte vite om håret ditt!

ELLEs store hårguide

Hva er den hotteste hårtrenden akkurat nå?

Jeg vil dekke den grå etterveksten min, men fargen blir alltid så varm. Hvilken farge skal jeg bruke?

– Balayage har vært hot i mange år, men de nyeste Balayage-teknikkene fra oss i Wella heter Illuminage og Brazilian Illuminage.

– Illuminage er en luksuriøs versjon av balayage, som gir softere overganger, og som holder seg nydelig over lang tid.

– Brazilian Illuminage er en balayage med større kontraster, som tydeligere rammer inn ansiktet ditt.

Jeg ønsker å dekke mine grå hår, men vil fortsatt se moderne og naturlig ut. Hva gjør jeg da?

– Vi har akkurat lansert noen nye nyanser som vil dekke dine grå hår perfekt, samtidig som de motvirker at håret ditt blir varmt. Gå til din nærmeste Wella frisør og spør etter de nye Koleston Perfect 02-nyansene!

Jeg synes det er vanskelig å finne en hårfarge som kler meg!

– Da vil jeg anbefale en teknikk som heter Luxelights, som vil dekke dine grå hår perfekt og som vil gi håret ditt lysreflekterende effekter som gir et mer ungdommelig uttrykk.

Jeg vil bli ny, men er redd for en for stor forandring. Hva skal jeg si til frisøren min?

– Gå til frisøren din og be om en konsultasjon. Under denne konsultasjonen kan dere snakke om ønsker, ansiktsform og kledelighet, og sammen finne ut av hva som passer akkurat deg best. Ta gjerne med bilder av noen farger du synes er fine, så dere lett kan forstå hverandre.

Jeg ønsker en ny look, men er redd for hva det kommer til å koste!

– Ta med bilder av hva du liker og ser for deg, så gjør du det enklere for frisøren å forstå hva du tenker. Ofte er det ikke så stor forandring som skal til for at man skal føle seg ny og fresh.

Jeg har lenge drømt om å bli platinablond. Hva må til?

– Ring til salongen du ønsker å gå til, og spør om å få en konsultasjon. Da kan dere sammen snakke om hva som passer deg og ditt hår, og frisøren kan regne sammen hva det vil koste og ca hvor lang tid det vil ta. Synes du prisen blir for høy, kan man kanskje gjøre en annen vri som koster mindre. Å gjøre en stor behandling koster litt, men se på det som en investering. Vi bruker ofte mye penger på hudpleie, over lengre tid for å kunne se resultater. Det fantastiske med frisører og stylister der ute, er at de kan gi deg en lett touch-up eller en total forandring som gir deg et friskt og strålende resultat med en gang. Noen behandlinger vil også fade fint og gradvis ut av håret, slik at man kan gå noen måneder uten å måtte ta etterveksten på nytt med en gang.

Wella Fusion Shampoo, Conditioner, Mask og Amino Refiller.

Invigo Blonde Recharge Shampoo, Invigo Blonde Recharge Conditioner og WellaPlex no.3.

– Snakk med en frisør som kan finne ut hva som er best for deg og ditt hår. Alt avhenger av din naturlige hårfarge og hvilken tilstand håret ditt er i (sistnevnte er veldig viktig å ta med i beregningen!). Å bli blond krever som regel at frisøren må helbleke håret ditt, ta en fargekorrigering, klipp og kur.

Jeg er alltid så fin når jeg går ut av salongen, men synes hårfargen blir blass etter noen uker. Hva kan jeg gjøre?

Du må også følge opp med hjemmepleie, god sjampo, balsam og kur, og vedlikeholde den kalde fargen med en sjampo med lilla pigmenter.

Wella Porfessionals Color Motion+ Shampoo, Conditioner og Mask. Wella Color Fresh Mask i fargen Cocolate Touch.

Hårfarge vil alltid miste litt glans med tid, men for å opprettholde den best mulig, er det viktig med en god hjemmerutine.

Jeg ønsker å ha kaldt blondt hår, men den fargen frisøren min bruker forsvinner så fort?

For at fargen skal holde seg fresh og glansfull lenge, anbefaler vi fargebevarende sjampo, balsam og en kur med pigmenter.

Color Fresh, System professional Silver Shampoo og Wella Color Fresh Mask i fargen Pearl Blonde.

Kalde pigmenter er ikke noe vi har naturlig i håret fra før, så den vil gradvis vaskes ut. Man kan fylle på med kalde pigmenter ved å ta en glossing hos frisøren, eller bruke gode hjemmepleie-produkter.

Jeg har ikke tid til å gå så ofte til frisøren, er det så farlig å farge håret hjemme?

Snakk med frisøren din om hvilke produkter som passer ditt hår og din farge, men jeg kan anbefale Color Fresh i en sølvnyanse!

Color Fresh og Color Touch.

– Det kan være utfordrende å forstå hvilken farge man skal bruke og hvordan. Ofte ser vi at permanente farger blir brukt på lengder og spisser. Dette vil resultere i mørkere, overpigmenterte spisser, som ikke ser naturlig ut og er vanskelig selv for frisører å fjerne.

Jeg har litt lyst til å prøve en crazy hårfarge, men er også litt redd for å prøve det!

Om du behøver å friske opp fargen din hjemme, rådfør deg med frisøren din om hvordan og hvilken farge.

Wella Color Fresh Mask i fargen Lilac Frost og Wella Color Fresh Mask i fargen Mint.

– Crazy hårfarger er gøy, og en fin måte å utrykke seg på!

Wella Color Fresh Create i fargen Hyper Coral og Wella Color Fresh Mask i fargen Blue.

Fra Wella har vi flere alternativer, eksempelvis Color Fresh Create som du kan få påført hos frisøren din. Om du ønsker å teste hjemme, har vi Color Fresh Mask som er en kur med fargepigment – men her bør du få veiledning fra en frisør om hvordan den skal påføres, og hvilket utgangspunkt håret ditt har.

Jeg har lyst på en annen farge enn min naturlige farge, men jeg er litt redd for at det vil ødelegge håret...

Color Fresh Mask er også ypperlig for å vedlikeholde en crazy color. Felles for de begge er at de «fader true to tone» og vaskes gradvis ut – men her har intensiteten i fargen og hårets tilstand mye å si på hvor lenge den vil vare. Snakk med frisøren din og kjør på!

Koleston Perfect ME+.

– Heldigvis har vi flere produkter på markedet som er mer skånsomme nå enn før. Hvis du ønsker en permanent farge, så kan vi i Wella tilby en innovativ fargeserie som heter Koleston Perfect ME+. Her får du en permanent farge som har 100% dekkevne, god varighet, og tar vare på håret med Pure Balance Technology. Det er vår reneste farge noensinne, som gir deg en jevn farge fra bunn til spiss samtidig som den ivaretar kvaliteten på håret ditt. I tillegg har den et fargepigment Wella selv har utviklet, ME+, som reduserer risikoen for å utvikle en allergi mot hårfarge.

Powered by Labrador CMS