Norske tradisjoner på Hadeland Glassverk

Kom i skikkelig julestemning på Hadeland Glassverk. Og vær med i trekningen av et gavekort på 5000 kroner!

Publisert Sist oppdatert

Hadeland Glassverk er Norges eldste håndtverksbedrift, her har det blitt produsert glass og håndtverk siden 1762. Stedet har en rik kulturarv. Og her foregår alt av design til produktutvikling. I år ble Finn-champagneglass lansert og ifjor ønsket de velkommen til Dråpeserien og viljevasen. Alle produkter under her kan også kjøpes på Christiania Glasmagasin.

Konkurranse: Vil du være med i trekning av et gavekort på 5000 kr fra Hadeland Glassverk? Gå inn på Instagramen til @ellenorge for å delta!

Bogstad Strå:

Et bord dekket med elegante krystallglass (blyfri) gir en festlig stemning. Foto: Annette Nordström

På bildene over ser du en borddekking med Bogstad stråmønster i kombinasjon med Maxi strå mønster. Bogstad Strå er Porsgrunds Porselænsfabrikk sitt eldste servise og ble lansert 1887. Serviset lages og håndmales av stråmalere på Porsgrunds Porlesænsfabrik. Her i kombinasjon med Maxi strå som er en modernisert maxiversjon av det evigvarende stråmønsteret. Her har vi forstørret enkeltelementer hentet fra Porsgrunn Porselen sitt eget håndmalte stråmønster.

Odyssé-serien:

Viljevasen og Dråpe-vase-serien ble produsert ifjor! En lekker vase i en lys flaskegrønn tone. Foto: Annette Nordström

Det er noe helt spesielt med ting som er laget for hånd. Hadeland Glassverk har laget vakre munnblåste glass i mer enn 250 år og gjør det fortsatt den dag i dag. Finn-glassene i krystall, munnblåses og slipes for hånd i Glasshytta på Jevnaker og hvert glass må gjennom 13 sett med hender før det pakkes opp ute i butikk.

Odyssé glassene (i bildene over) er designet av noen av landets fremste eksperter på vin og design, for å ta vare på duft- og smaksstoffene på best mulig måte. Odyssè leveres med knuseerstatning, som betyr at om du knuser et glass, kan du ta med stetten tilbake til butikken og få et nytt glass, helt gratis.

Finnglass - en tidløs klassiker

Finn hever et hvert festbord med sitt klassiske uttrykk og sin historiske sus. Foto: Annette Nordström

Finnglassene ble første gang produsert på Hadeland Glassverk i 1916. Hele 13 personer er involvert i produksjonen, før de når butikkhyllene. Et norsk kvalitetsprodukt som kan brukes av generasjoner. Finn har blitt oppgradert med bl a nye champagne- og rødvinsglass samt nye vaser. Serien er under kontinuerlig utvikling.

Powered by Labrador CMS