Gullruten 2021

Foto: TV2

Årets Gullruten tar festen tilbake! Og ELLE har fått en sneak peek på kveldens antrekk.

Publisert Sist oppdatert

Gullruten 2021: Endelig er dagen her – den dagen i året der nordmenn blir litt mer som amerikanere, og vi får en smakebit av Hollywood.

I kveld går Gullruten av stabelen for 23. gang, live fra Fornebu, og vi har vel aldri vært mer sulteforet på glitter, fjas og høy champagneføring.. Eller vent litt – det er ikke så lenge siden Exit, sesong 2.

Uansett! Sigrid Bonde Tusvik er fortsatt dronningen av Gullruten, og nytt av fjoråret er hennes makker i glamour: Le not so petite Prince – Morten Hegseth.

Etter et år med tights og myk bomull er vi overmodne for en kveld med høye høler og høye menn! Vi kan rett og slett ikke vente, og har derfor sikret oss en sneak peek av antrekkene Sigrid og Morten skal bære under Gullruten 2021!

Glamorøs førstehjelp

Så, først av alt – Hvem er mest glad i pynte seg, Morten eller Sigrid?

– Morten: Jeg tror nok at jeg er mest glad å jåle meg. Sigrid er helt rå på å kle seg, men jeg er nok mest glad i selve jåleriet. I fjor prøvde jeg å få henne med på masse behandlinger før Gullruten, men Sigrid feiga ut, og endte med kun en fuktmaske. – Sigrid: Morten er veldig god! Han er jo den mannen i Norge som kan bruke smykker og gjennomsiktige bluser uten at det blir harry.

Med på laget har de med seg Marit O. Aspen, som er fast stylist for både Sigrid og Morten. Marit er også Executive produsent for Gullruten.

Foto: Thomas Qvale

– Marit: Jeg har stylet Sigrid i mange år. Vi ble kjent da vi jobbet sammen på Rubicon, og fant ut at vi delte samme interesse for klær. Da Sigrid ble spurt om å lede Gullruten for fem år siden var det flere som ble litt overrasket da hun ønsket seg en alle kjente til som en produsent, som sin stylist.

Første gang Marit stylet Sigrid var til ELLE-festen for 10 år siden.

– Marit: Jeg tenker at det er viktig at vi fremmer design og glamour i et program som Gullruten, og aller helst med norsk design. Det er er en drøm å jobbe med både Sigrid og Morten, da de tørr å sprenge grenser og overraske litt.

Gullruten 2021 tar feiringen tilbake

– Marit: Det har jo vært en tid med mye grått, så det er bra med litt glitter nå! Vi ønsker å ta tilbake at Gullruten er en feiring! – Morten: Jeg føler jo at lineær-tv har gjort comeback i år, og nærmest hjulpet oss til å overleve dette året.

Morten har også satset på en suksessoppskrift bestående av psykolog, trening og hudkrem.

– Morten: Jeg mener på ekte at det å jåle seg er det som har reddet meg gjennom pandemiåret. Jeg har bestilt så mye greier på nett at jeg er forbauset over at ikke naboen har stilt meg for pynte-riksrett. – Sigrid: Det har jo vært en del glam det siste året, med både Maskorama og Grand Prix – men det blir godt for Morten og meg at også vi får pynta oss litt.

Hollywood og høytvannsbukse

Morten har dessuten – mer eller mindre offisielt – blitt høytvannsbuksenes ansikt utad.

– Morten: Jeg følger jo alltid med på bildene fra rød løper, og begynte å se høytvannsbukser som en tendens på blant annet Timothee Chalamet (også kjent som Timothee Mashaleeet) og Harry Styles. De har liksom sprita opp gamet litt. – Marit har mast på meg om bukser med høyt liv lenge, men så turte jeg ikke helt i starten. Så begynte jeg å prøve det mer og mer, og nå digger jeg det. – Når jeg nå ser menn på rød løper i sort dress, med et rødt, rutete lommetørkle i lomma, så føles det litt slapt og kjedelig. – Jeg tenker at dette også er en del av likestillingen, og at menn må bidra mer på pyntefronten.

Er det tenkt at deres antrekk skal matche hverandre?

– Morten: Det er jo en sånn trist greie at mannen skal matche damas kjole med et eller annet lommetørkle eller slips, men det føles passé. – Sigrid: Vi står jo med såpass mye avstand uansett at vi må liksom skinne hver for oss.

Norsk design

Både Sigrid og Morten fronter norsk design under Gullruten.

Leo love: Morten har fått spesialdesignet en rosa dress av Espen Hilton og Byfridman – Hilton Byfridman, som styles med skjorte i leo-print (en evig favoritt her i redaksjonen) og sandfargede suede boots. Antrekket er stylet av Espen Hilton. Foto: Morten Hegseth

Lace for days: Lyse høytvannsbukser fra Bottega Veneta med spesialdesignet bluse av Cåre Jånni Enderud, smykker fra norske Pearl Octopuss.y og Balenciaga-sneakers. Foto: Morten Hegseth

Drømmesko: Sorte høytvannsbukser fra Bottega Veneta er stylet med silkebluse, lakksko fra Christian Louboution, og dekorert med smykker fra Pearl Octopuss.y. Foto: Morten Hegseth

Hva har inspirert dine antrekk til Gullruten?

– Morten: Billy Porter møter Harry Styles på 70-tallet. Jeg tenker at 70-tallet vil for alltid være en vinner når det kommer til mote.

Tradisjonen tro

Dette er Sigrids femte år som vert for Gullruten, og hun har vært bevisst i sitt bruk av norsk design under Gullruten.

Et av årets antrekk er denne drømmekjolen i rosa tyll, signert Synnøve Mo.

Foto: Sigrid Bonde Tusvik

Foto: Sigrid Bonde Tusvik

Sigrid har, Gullrute-tradisjonen tro, også fått spesialdesignet smykker av norske designere som hun skal bære på kveldens arrangement. Sigrids smykker er nærmest som en æresgjest å regne på Gullruten. Ryktene sier at smykkene har egen garderobe (les: Ingen rykter sier det).

Foto: Sigrid Bonde Tusvik

Årets smykker er designet av Ilda Design, HedSom Jewelry og Poplin-jentene.

Foto: Sigrid Bonde Tusvik

– Sigrid: Jeg tenker at det er veldig viktig å fronte norsk design på Gullruten. Det blir jo til at vi ser veldig mye av de sammen designerne på alle slike arrangementer.

Det har nærmest blitt en tradisjon at du får spesiallaget antrekk til denne prisutdelingen – Har det vært et bevisst valg?

– Sigrid: Det er et symptom i vår bransje at vi bare låner ting til arrangementer som dette, men det er kanskje nettopp de designerne vi låner av, som egentlig trenger at vi faktisk kjøper ting. – Det er veldig stas å spesiallage noe når man først har mulighet, og det er ikke så dyrt som mange tror. Vi snakker på ingen måte brudekjole-priser her. Når man først har råd til det, eller har en god anledning synes jeg at det er kult å lage noe helt eget.

Synnøve Mo: Den norske designeren Synnøve Mo har designet en av Sigrids kjoler til Gullruten 2021. Foto: Sigrid Bonde Tusvik

Tusvik kostyme og glam, værsågo'

Sigrid har også valgt å kjøpe alle sine Gullruten-antrekk og smykker selv, og etter fem år sitter hun på et ganske imponerende lager av glam.

Planlegger du å ta opp konkurransen med NRK og Operaen med et eget kostymelager på sikt?

– Jeg har faktisk snakket med Fjong om å gjøre kjolene tilgjengelig for utleie, men vi vet jo hvordan norske jenter fester, så da må jeg nok stålsette meg litt. – Den grå finalekjolen fra 2018 brukte jeg i 40-årslaget mitt, og en annen kjole ga jeg bort til en brud som ville gifte seg i den. Faktisk har også Kathrine Moholt lånt noen Gullruten-kjoler av meg til Skal vi danse.

Gullruten 2018: Sigrids finalekjole ble også brukt i anledning hennes 40-årslag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Målet mitt er å lede Gullruten i ti år, så det kan jo bli et lite kostymelager til slutt. – Det er gøy å prøve ut noe overdådig og spennende – det er det vi har sånne programmer til.

Vi skal selvfølgelig benke oss foran TV-skjermen klokken 22:10 i kveld, og off the record fikk vi også avslørt noen av kveldens innslag – vi sier bare: GLED DERE!

Gullruten 2021 produseres av Nordisk Film TV.

Powered by Labrador CMS