Årets storfilm er endelig premiereklar

Photo cred: MGM / SF Studios

... Og vi blir bedre kjent med Patrizia Reggiani gjennom selveste Lady Gaga!

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med SF Studios.

House of Gucci: Denne filmen har vi gledet oss til! Helt siden det ble annonsert at historien om Gucci-familiens mørkeste kapittel skulle filmatiseres har vi nærmest sittet klare med popcorn og store forventninger.

I filmen, House of Gucci, blir vi bedre kjent med Gucci-familien, og hva det å være en del av en slik familie innebærer, på godt og vondt. Sentralt i denne historien finner vi Patrizia Reggiani (spilt av Lady Gaga) og Maurizio Gucci (spilt av Adam Driver). Maurizio, som er en del av Gucci-familien, har i utgangspunktet funnet sin retning i livet og begynt juss-studier med en plan om å finne seg en jobb langt utenfor den fasjonable familiebedriften. Så møter han Patrizia Reggiani, en kvinne som forstår og hyller Gucci-navnet på en måte som overbeviser Maurizio om at dette navnet og alt det innebærer, er større enn alt annet.

Photo credit: MGM / SF Studios

Men ingenting varer for evig, og etter 12 års ekteskap forelsker Maurizio seg i en annen, en yngre kvinne. Dette driver Patrizia til en sult på hevn som tar over livet hennes, og som til slutt forsegler Maurizios mørke skjebne.

Filmen er basert på boken House of Gucci: A Sensational Storyof Murder, Madness, Glamour and Greed av Sara Gay Forden (2000).

Photo credit: MGM / SF Studios

Photo credit: MGM / SF Studios

Til å portrettere den fasjonable italienske storfamilien har regissør, Ridley Scott, fått med sett et stjernelag av skuespillere. Vi møter Lady Gaga og Adam Driver som Patricia Reggiani og Maurizio Gucci. Al Pacino som Aldo Gucci, Jeremy Irons som Rodolfo Gucci og Jared Leto som Paolo Gucci. Ikke minst har spiller Salma Hayek rollen som Pina Auriemma, Patrizia Reggianis synske sammensvorne.

Da vi også fikk vite at Ridley Scott, og kostymedesigner, Janty Yates, har hatt tilgang til hele Gucci-arkivet i forbindelse med innspillingen, var spenningen komplett. House of Gucci byr på mote, familiedrama, kjærlighetsdrama, historie, svik, status og rikdom pakket inn i en eneste stor italiensk julegave – hva mer kan man ønske seg?

På fredag har filmen endelig premiere på norske kinoer, og du kan bestille billetter her!

Photo credit: Fabio Lovino / MGM / SF Studios

Patrizia Reggiani – hvem var hun egentlig?

... Og hva kan egentlig drive noen til et slikt mørke?

Under en pressekonferanse for filmen kunne Lady Gaga fortelle at det å være en del av Gucci-familien var Patrizia Reggianis store stolthet og lidenskap, og at da hun mistet dette, ble det som å miste alt. Gaga, som høstet strålende kritikk og en Oscar-nominasjon for sin rolle i A Star is Born, har gått grundig til verks for å bli kjent med sin karakter.

Photo cred: MGM / SF Studios

Hun har tidligere uttalt at hun levde som Patrizia Reggiani i halvannet år, og i ni av disse månedene snakket hun også med Reggianis karakteristiske italienske aksent.

– Jeg brukte mye tid på å lese og se på intervjuer med henne, men samtidig ville jeg ikke lese eller se noe som i stor grad ga meg et inntrykk av hvem hun var gjennom andres øyne, fordi jeg ville forstå henne på egen hånd. Jeg ville tilnærme meg henne som en journalist, og forstå hvem hun faktisk var som menneske. Hun var også en person som løy mye, også i intervjuer, så jeg ville prøve å forstå hvem hun var, også gjennom løgnene – hvordan er hun når hun lyver? Eller når hun snakker sant? Og hvem var hun før hun giftet seg? forteller Lady Gaga. Jeg tror virkelig at hun også var en ekte person med ekte følelser som virkelig forelsket seg. Hun elsket ikke bare Maurizio for den han var, men også for alt han betydde og representerte, og hvordan han ga henne en posisjon gjennom familiebedriften. Og når det ble borte så reagerte hun på en måte som svært få ville gjort. Men jeg tror at undertrykkelsen hun følte på fikk frem det verste i henne, rett og slett fordi hun var så dypt såret.

En huskatt, en rev og en panter

Vi følger familien Gucci gjennom flere tiår, noe som blir synlig gjennom blant annet kostymene, spesielt for Lady Gagas karakter. Men Patrizia Reggiani forandrer ikke bare sitt ytre, hun forandrer også hele sin fremtoning , og her har Lady Gaga brukt en helt spesiell inspirasjon for å finne hennes fysiske uttrykk.

Photo credit: Fabio Lovino / MGM / SF Studios

– Jeg hadde faktisk tre ulike dyr jeg tok utgangspunkt i for å finne hennes fysiske uttrykk, bevegelser og hvem hun var. Tidlig i livet hennes følte jeg at hun var som en huskatt, og i midten av filmen er hun som en rev. Så jeg studerte hvordan rever jakter, og hvordan de faktisk er ganske lekne i jakten. Helt til slutt i filmen blir hun som en panter, en stor katt. Pantere en ganske forførende i sin måte å jakte på, så dette brukte jeg i siste del av filmen. Det er ganske stor forskjell på det fysiske språket til disse tre dyrene, så det hjalp meg til å finne Patrizias uttrykk.

Photo credit: MGM / SF Studios

På spørsmålet om hva navnet 'Gucci' betydde for Patrizia Reggiani, svarer Lady Gaga:

– Jeg tror at Gucci var en måte å overleve på for Patrizia. Det var en mulighet til å bety noe på en måte hun aldri før hadde følt på i hele sitt liv, og en mulighet til å bety noe for mannen sin. Hun følte seg verdifull når hun kunne gi han råd og hjelpe han, og hun var en ekte ride or die-wife. Som for eksempel da politiet kom med anklagelser om skatteundragelse, så beskyttet hun han og hjemmet med alt hun kan. Gucci betydde "dette er sånn jeg overlever, dette er sånn jeg blir bedre, dette er en måte å bety noe på". Jeg tror hun drømte om et bedre liv for seg selv, og Gucci var den drømmen.

House of Gucci har norgespremiere fredag 26. november, og du kan bestille billetter her!

Se House of Gucci-traileren her:

https://www.youtube.com/watch?v=eGNnpVKxV6s

Powered by Labrador CMS