Veggisguide: Saltstekte beter

Foto: Jim Hensley

Superenkelt, supergod og bordets blikkfang!

Publisert Sist oppdatert

Oppskriften fra boka En kjøttfri måned, er både enkel og sunn!

Denne smaksbomben skal vi lage til middag i dag.

Saltstekte beter med rødbethummus, kikerter, spinat og hasselsnøtter

Ingredienser

1 stor rødbete

1 stor gulbete

Grovsalt/havsalt

100 g kikerter, ferdigkokt

1 liten pose babyspinat

extra virgin olivenolje

1 sitron, saften av

100 g hasselnøtter, grovhakket

Rødbethummus

Slik gjør du det

Legg betene i en ildfast form med et tykt lag grovsalt/havsalt i bunnen.

Stek på 180 °C til de er møre, tiden det tar kommer an på tykkelsen.

La betene avkjøles litt før du fjerner skallet, og del dem i grove biter.

Bland kikerter og spinat i en liten bolle. Vend dem i olivenolje, salt og sitronsaft.

Smør rødbethummus utover på en tallerken, og anrett betene sammen med kikertene og spinaten oppå.

Dryss over hasselnøttene.

Rødbethummus

2 kartoner ferdigkokte kikerter

1-2 små kokte rødbeter i biter

4 ss olivenolje

3 ss tahini (sesampasta)

1 hvitløkfedd, gjerne lett ristet i stekepannen

2 ts spisskummen

1/2 sitron, saften av

En klype havsalt eller flaksalt

Nykvernet pepper etter smak

Slik gjør du det

Blant alt i en blender eller foodprosessor, og smak til med mer sitronsaft, salt og pepper.

Dryss gjerne paprikapulver, gresskarfrø eller hele kikerter på toppen før servering.

Mer hummus: Denne burde du pøve!

Powered by Labrador CMS