Veggisguide: Saltstekte beter
Superenkelt, supergod og bordets blikkfang!
Oppskriften fra boka En kjøttfri måned, er både enkel og sunn!
Denne smaksbomben skal vi lage til middag i dag.
Saltstekte beter med rødbethummus, kikerter, spinat og hasselsnøtter
Ingredienser
1 stor rødbete
1 stor gulbete
Grovsalt/havsalt
100 g kikerter, ferdigkokt
1 liten pose babyspinat
extra virgin olivenolje
1 sitron, saften av
100 g hasselnøtter, grovhakket
Rødbethummus
Slik gjør du det
Legg betene i en ildfast form med et tykt lag grovsalt/havsalt i bunnen.
Stek på 180 °C til de er møre, tiden det tar kommer an på tykkelsen.
La betene avkjøles litt før du fjerner skallet, og del dem i grove biter.
Bland kikerter og spinat i en liten bolle. Vend dem i olivenolje, salt og sitronsaft.
Smør rødbethummus utover på en tallerken, og anrett betene sammen med kikertene og spinaten oppå.
Dryss over hasselnøttene.
Rødbethummus
2 kartoner ferdigkokte kikerter
1-2 små kokte rødbeter i biter
4 ss olivenolje
3 ss tahini (sesampasta)
1 hvitløkfedd, gjerne lett ristet i stekepannen
2 ts spisskummen
1/2 sitron, saften av
En klype havsalt eller flaksalt
Nykvernet pepper etter smak
Slik gjør du det
Blant alt i en blender eller foodprosessor, og smak til med mer sitronsaft, salt og pepper.
Dryss gjerne paprikapulver, gresskarfrø eller hele kikerter på toppen før servering.
Mer hummus: Denne burde du pøve!