Gravid og opptatt av hud? Dette er de beste produktene!

I en jungel av skjønnhetsprodukter er det ikke alltid lett å vite hva man skal velge, og spesielt ikke under graviditet. Nå har vi spurt ekspertene til råds og her er deres beste tips!

Publisert Sist oppdatert
Annonse i samarbeid med Elite Helse. Vi har tatt en prat med gründeren av Elite Helse, Isabella som har mangeårige kompetanse som sykepleier og hudekspert om deres medisinske hudpleieserie Intelligent Skin Health. Vårt første prioritet er å sikre effektivitet uten å kompromittere sikkerheten, derfor er Intelligent Skin Health hudpleieprodukter resultatsorienterte men også helt trygge for ammende og gravide -sier Isabella til ELLE. ELLE elsker at hele skjønnhetsserien Intelligent Skin Health er veganske, og er ikke testet på dyr. Det er også fri for sulfater og parabener, kunstige fargestoffer og dufter, i tillegg til at de også er fri for Etylalkohol, Phthalater, DEA, TEA, MEA, Hydrokinon, Kojinsyre, BHA, BHT og Triclosan. I et hav av beautyprodukter som inneholder farlige stoffer er det trygt for gravide å velge denne skjønnhetsserien. og det var også en av ideen til hvorfor Isabella ville lage sin egen skjønnhetslinje. Dette er et tre-stegs hudprogram som korrigerer og forhindrer synlige tegn på aldring, forebygger inflammaging (en langvarig, kronisk betennelsestilstand i huden, som kan føre til tidligere aldring). Intelligent Skin Health har intelligente og rene ingredienser og det beste innen vitenskapen om hudbehandlingstekonlogi slik at det er tryggt for både mamma og baby. Det å gå gravid er en veldig koselig tid, men det kan også by på utfordringer, hvilke skjønnhetsprodukter skal man holde seg unna? Og hva er det fint å tilføre mer av? Og hva med den berømte gravide-glowen? Isabella deler sine beste tips med ELLE, en liten dos and don'ts til gravide. Skjønnhetsgrunderen Isabella har laget en resultatdreven hudpleieserie av høyeste kvalitet i kombinasjon med det siste innen fremtidsrettet teknologi- spesielt tilpasset anti-aldring, anti-akne, rødhet, sensitiv hud, rosacea og solpleie som er perfekt for gravide som ønsker å optimalisere sin hudhelse uten farlige tilsetningstoffer. Få hennes beste beautytips her: Hvilke ingredienser skal man passe seg for som gravid og hvorfor? Først av alt: Elite Helse forener medisinsk ekspertise, innovative teknologier og avanserte prosedyrer for å gi kvinner , menn og ungdom intelligent hudhelse. Vi jakter ikke på trender men på resultater og vårt høyste prioritet er å sikkre effektivitet uten å komprimmittere sikkerheten. Salisylsyre (BHA eller beta-hydroksysyre): Brukes for å forebygge og behandle kviser, er en eksfolierende ingrediens som finnes i anti-aging produkter. Graviditetskomplikasjoner har oppstått hos kvinner som tar aspirin. Siden salisylsyre er en del av aspirinfamilien, burde det unngås da det er usikkert om lokal påføring vil gi problemer.
Retinol A: Denne formen for vitamin A brukes til å behandle kviser og har en foryngende effekt på huden. Høye doser av vitamin A har vist seg å være skadelige for en baby. Vi anbefaler at du ikke bruker noen form for A vitamin mens du er gravid, uansett styrke. Retinol har også andre navn slik som retinyl palmitate, retinaldehyde, adaptalene, isotretinoin, tretinoin, tazarotene, og alle er ulike former for vitamin A av ulik styrke og ulik kvalitet. Du skal ikke bruke disse hverken når du er gravid eller ammer. Parabener: Et vanlig konserveringsmiddel i mange skjønnhetsprodukter. Noe forskning hevder å vise en sammenheng mellom parabener og bivirkninger på fertilitet i vårt reproduktive system, men mer forskning er nødvendig. Likevel er det noen som velger å kutte parabener under graviditeten for å føle seg tryggere. Ftalater: Disse kan være oppført som DBP (dibutylftalat) i produkter som neglelakk, deodorant, hårspray eller parfymer, og kan finnes i hudpleieprodukter som viser "duft" som ingrediens. Studier har vist et "signifikant forhold" til tilstedeværelsen av større mengder fatalater som er tilstede i kroppen til en gravid kvinne og eventuelt endringer i kjønnsorganene til guttebarn. Et lite tips er å se etter produkter som tilbyr fatalatfrie produkter, unngå produkter med "duft" på etiketten og bruk en av de nye fatalatfrie neglelakkene. Kremer til hårfjerning: Det er mulig at disse har kjemikalier som kan absorberes i huden. Det er fint å akseptere mer hår enn vanlig under en graviditet, og barbering og voksing er fremdeles ufarlig og bør foretrekkes for gravide. Eteriske oljer: Noen essensielle oljer bør unngås, og det er mange som ungår klassiske aromaterapimassajer i første trimester på grunn av dette. Hvis du vil lese mer om hvilke oljer man bør unngå så kan du klikke her. Benzoylperoksid: Benzoylperoksid finnes i produkter som brukes til å behandle kviser, og har vist en effekter på fostre hos dyr, men studier på mennesker er ikke tilgjengelige. Igjen, så er det fint hvis man kan unngå unødvendige risikoer. Accutane, Isotretinoid: Dette er det litt forskning på, og det har vist at det kan sette fosteret i fare for alvorlige fødselsskader og kan eventuelt føre til tap av fosteret. Hydrokinon: Denne kremen som brukes til å behandle kviser og pigmentering kan sette fosteret i fare for fødselsskader og mulig toksisitet. Bly: Bly finnes i noen merker av populære leppestifter i mengder som er store nok til å skape bekymring. Bly krysser lett morkaken, og kan komme inn i fosterhjernen der den kan forstyrrer fosterutviklingen.
1,4 Dioksan: Et biprodukt av syntetiske petroleumsbaserte ingredienser som har vist seg å forårsake kreft, og det er lite kjent om dets effekter på et foster som utvikler seg. Dessverre har det også blitt funnet i produkter som hevder å være 'naturlige' eller 'organiske'. Hva skal man tenke på når det kommer til solbeskyttelse? – Solkrem anbefales daglig, gravid eller ikke, og du bør vurdere å bruke en solkrem med milde mineralaktive stoffer som inneholder titandioksid og/eller sinkoksid. Solkremen Daily SPF 40 er fin å bruke hele året: Daily SPF 40 av Elite Helse kr 790 – Denne mineralsolkremen beskytter huden, er vegansk og et must å bruke for å forhindre pigmentering. Denne er anbefalt å bruke hver eneste dag, uansett vær. Unngå kjemisk solkrem, og solkremer som inneholder ingredienser som avobenzone, oksibenzon, octinoxate, octisalate. Mineral-blokkere, slik som Daily SPF 40 sitter først og fremst på overflaten av huden og er trygg for alle. Bruk den på nytt hver 3. time til tørr hud, eller enda oftere hvis du blir våt eller svetter.
Hvordan unngå pigmenetringsflekker? – Melasma i huden oppstår fordi det er en brå økning i hormonene østrogen- og progesteron. Disse stimulerer overflødig melaninproduksjon, også kjent som hyperpigmentering. Derfor får man mørkere flekker på huden, og ofte i ansiktet. Slik unngår du det: Velg riktig rens slik at du ikke tørker ut huden. The Peptide Balancing Cleanser styrker hudbarrieren og øker fuktighetsnivået med 128% etter bare en gangs bruk, og er helt fri for "irritanter" slik som såpe, alkohol, ftalater, parabener, og parfyme og fargestoffer. The Peptide Balancing Cleanser fra Elite Helse, kr 599 – Siden gravide og ammende ikke kan bruke retinol og eksfoliering anbefales Sculpt and Clean som er en ansiktsbørste med T-sonic teknologi og har en dyptvirkende, rengjørende effekt på huden. Den fjerner også døde hudceller og renser porene. Denne bidrar til en sunn hud og gir massevis av glød. Sculpt and Clean fra Elite Helse, kr 1299 – Alt som kan rote med din hudhelse har én ting til felles: inflammaging og frie radikaler. Inflammaging er mikrobetenelser i huden som svekker det ytterste hudlaget og dermed hudbarrieren, mens frie radikaler skaper oksidativt stress. Dette resulterer i skader på hudens DNA og kan fremme aldringsprosessen. Løsningen? The Xenobiotic Radiance Serum, et antioksidant serum med Lipochroman: Dette er den sterkeste antioksidant, og eneste dobbelt-virkende antioksidant som beskytter huden fra nitrogen- og oksygen frie radikaler. The Xenobiotic Radiance Serum fra Elite Helse, kr 1499 – Dette serumet er rik på Vitamin F – Linoleic og linolenic syrer: Fettsyrer som gjenoppretter og binder fuktigheten i huden ved å hindre vanntap gjennom hudens overflate og dermed hindre hyperpigmentering. Huden din trenger også ekstra vitaminer under graviditeten derfor inneholder serumet også Vitamin E.
– The High C Brightening Cream er en annen must have. Denne ansiktskremen er selve løsningen mot hyperpigmentering og mørke flekker. Den inneholder høy andel av L-ascorbic syre 20% og bidrar til en jevnere hudtone med mer glød. Den hemmer også dannelsen av melanin og gir på en trygg måte en naturlig lysende effekt på + 74% etter bare 8 uker. Chroma Bright og 20% C vitamin bekjemper effektivt dannelsen av hyperpigmenterte områder på huden ved å regulere melanogeneseprosessen, melaninproduksjonen og tyrosinase-aktiviteten slik at en unngår flekker i ansiktet. The High C Brightening Cream fra Elite Helse, kr 1499 – Avslutt din rutine med Daily Spf 40 en ikke-komedogen solkrem for en klar, solbeskyttet og flekkfri hud hver dag under graviditet og mens du ammer. Hvor lenge skal man holde seg unna retinol? – Unngå reseptbelagte retinoider og reseptfrie produkter som inneholder retinol. Hvis du vanligvis bruker denne typen produkter, burde du vurdere å bytte til et anti-aldringsserum som ikke inneholder retinol, som The Steam Cell Skin Booster. The Steam Cell Skin Booster fra Elite Helse, kr 1299 – Du kan fortsette å bruke ingredienser som vitamin C, peptider, antioksidanter og plante-stamceller når du er gravid og ammer. Kontinuerlig bruk av hudpleieprodukter med antioksidanter og reparerende ingredienser anbefales på det sterkeste. Den viktigste take awayen er at du kan oppnå dine hudpleie mål under graviditeten, og det vil sikkert gjøre deg rolig! Som en påminnelse er det alltid en god ide å konsultere legen din om bruk av reseptfrie eller reseptbelagte medisiner du vurderer mens du er gravid eller ammer. Når kan man gå tilbake til sin pre-gravid hudprogram? – Etter at du har ammet ferdig. Elite Helse har spesialisert seg på hud og hudhelse, og er eksperter innen sitt felt. Gi oss dine topp 4 produkter å bruke som gravid? – Age Well hudprogrammet har 3 produkter som er høyt elsket . Et hudpleieprogram som er forankret i forskning, er resultatorientert og trygt for både deg, babyen og din helse. Mine personlige favoritter er: Sculpt and Clean The High C Brightening Cream The Steam Cell Skin Booster Daily Spf 40 Hvordan bevare gløden når du er gravid?
– Å forberede seg på å ønske en liten baby velkommen i livet kan være en fantastisk opplevelse, det er både fysisk og følelsesmessig. Noen endringer er velkomne (hei, nydelige kurver!) Og andre ikke så mye. Og så er det huden din. Noen kvinner nyter en mer glødende hud enn noen gang mens de er gravide, men for mange andre kommer aldri den kjente "graviditetsgløden" . Takket være hormoner i overdrive, blusser det ofte opp kviser, melasma og andre hudproblemer – selv for kvinner som aldri har hatt en flekk før i hele livet. Problemet er at løsninger som for eksempel laser-peeling og aktuelle kvisebehandlinger, ikke anbefales under graviditet. Åpenbart kommer babyens helse og din egen først.

[video ]

Hudpleie hos Elite Helse er rett og slett en magisk opplevelse, og alle kommende mødre bør teste ut deres legendariske Mom to be facial!
Den gode nyheten er at det er trygge behandlinger for å holde kviser under kontroll, balansere hudfarge og forsterke gløden under graviditeten. En av våre mest populære behandlinger for gravide og fremtidige mødre er Mom to be Facial. Mom to Be Facial inneholder bare de tryggeste ingrediensene. Ingen AHA og BHA syrer, og er en høyt elsket behandling for å berolige graviditet induserte kviseutbrudd, redusere misfarging og forbedre hudens tekstur. Pasienten nyter en lymfatisk drenasje og ansiktsmassasje i kombinasjon med Sculpt and Clean og infusjon av antioksidanter som etterlater huden ren, fuktet og glødende.
Mer informasjon om skjønnhetsproduktene og om Elite Helse kan du finne her.
Powered by Labrador CMS