Dette googlet vi mest i året som gikk

Bitcoin, Helstrøms riskrem og hvordan skrelle et granateple. Her er en oversikt over de mest populære Google-søkene i Norge i 2017.

Publisert Sist oppdatert

Vi googler som aldri før. Hvordan fant man egentlig ut av ting før google? Uansett hva vi lurer på, tar vi et kjapt googlesøk og får svaret.

Mest populære googlesøk i 2017

Bitcoin

Samtidig som Bitcoin-kursen har skutt i været, har nordmenns interesse for kryptovalutaen økt. Og i 2017 har vi både sett en stor økning i googlesøk på "hva er bitcoin" og "hvordan kjøpe bitcoin". I relaterte valutanyheter kommer “nye sedler” inn på plass nummer syv over nyheter vi var opptatt av i 2017.

Kjendiser

Reality kan gi karrieren et skikkelig oppsving, og på toppen av listen over norske kvinner og menn, finner vi Farmen Kjendis-vinner Lothepus og Åse Kleveland, som deltok på Hver gang vi møtes. Helene Olafsen vant Skal vi danse, og kom til finalen i Mesternes Mester, men kom bare på femteplass over norske kvinner i google-søkelisten for 2017.

Inspirasjon: 5 å følge på Instagram!

Valget

Stortingsvalget preger alltid listene over mest populære googlesøk i de årene hvor det avholdes, og 2017 er ingen unntak. Toppsøket i 2017, det vil si det som økte mest, var “valgomat”. Det ble skrevet mye om sperregrensen og hvilke partier som kunne falle under eller krype over, og “hva er sperrefrist” er det nest mest populære “hva er…”-søket i 2017. På andreplass over hvordan-søkene, kommer “hvordan stemme”.

Den eneste politikeren på listen over norske kvinner og menn er Jonas Gahr Støre, og Arbeiderpartiet kom rett foran Høyre på hovedlisten til Google. Kanskje er det et lite plaster på såret etter at regjeringsmakten glapp?

Oppskrifter

Årets mest trendy oppskrifter og matretter, er en fin blanding klassikere og nyskapninger. Her finner vi nemlig både lammelår, drops (!), sjokoladepizza og fårikål, mens Aperol Spritz er den første og eneste drikken på topp ti i googlesøk.

Det vi alltid lurer på:

Nordmenn blir aldri ferdig med å spørre om "hvorfor stiller vi klokka", "hvorfor blir man støl" og "hvordan skriver man jobbsøknad", og 2017 var ikke noe unntak. Til forskjell fra tidligere år har vi i 2017 også vært opptatt av "hvordan man senker blodsukkeret", "hvordan man laster ned fra Netflix" og "hvordan man skreller granateple".

I 2017 var det et par klassikere som forsvant ut. Nordmenn lurer ikke lenger på "hvordan man koker egg" eller "hvordan bli gravid".

Vi var også interessert i ideologi (tredjeplass på "hva er "-listen) i løpet av året som gikk. Nordmenn spurte Google: "Hva er en feminist", "hva er sosialisme", "hva er et etisk dilemma" og "hva er en narsissist". Nordmenn spurte også Google: "Hvorfor man får hold?", men her finner man ikke svar. Vi har googlet, og det viser seg (i følge Forskning.no) at vitenskapen ikke har noe godt svar på akkurat det.

Informasjonen over kommer fra Google Norge, du kan se hele listen over de mest søkte ordene HER.

Topp 10: Instagram-bildene som fikk flest likes i 2017!

Powered by Labrador CMS