Pride-prat med makeup-artist Tomas Erdis

Slik feirer Tomas årets Pride! Pride-paraden er vanligvis Tomas høydepunkt under denne markeringen, men i år blir det Pride-cupcakes, og en haug av øko-glitter!

Publisert Sist oppdatert

Oslo Pride er Norges største kulturfest for LGBTQ+samfunnet. Selv om deler av feiringen vil bli noe annerledes i år, vil det blant annet arrangeres Pride Park og Pride House som vil finne sted på Youngstorget fra 18 juni- 27 juni. Det vil også være mulig å delta på en digital feiring av Pride for å støtte og delta på folkefesten. Årets tema er Internasjonal Solidaritet. Du kan se hele programmet for Pride her.

Vi tok en prat med vår gode venn, makeup-artisten Tomas Erdis om hans planer for årets Pride.

Hvordan skal du feire Pride i år?

– Vanligvis deltar jeg alltid i toget i Oslo, for å vise at jeg også tar kampen, som alle før meg også har tatt, slik at jeg i det hele tatt kan elske lovlig. Men i år har jeg bestilt noen cupcakes fra byhancock, i Pride tema, naturligvis! Jeg skal holde et sminkekurs dagen etter, så det blir nok bare litt rolig feiring med kjæresten min hjemme, også en tur i parken med noen venner.

Ditt beste Pride-minne?

– Jeg elsker selve Pride-paraden. Det er så ekstremt mye kjærlighet i gatene, og alle får lov til å blomstre akkurat som de vil, uten at noen dømmer noen. Kjærlighet er det fineste vi har – klisje, jeg vet det – men det er så sant! Men ved neste Pride-parade, så prøv å telle smil og varme blikk, og se om du klarer å holde tellingen! Det bobler nemlig over av smil, blikk og kjærlighet!

Hvordan kler du deg og sminker deg til Pride?

– Jeg elsker glitter!! Det er så mange forskjellige looks man kan lage med glitter, og i så mange fine farger! Jeg bruker glitter fra et lite norsk firma som heter Glitter Eco Lovers. De har blitt det offisielle glitteret til PRIDE, noe jeg synses er veldig kult. I tillegg er dette et nedbrytbart øko glitter, slik at man ikke skader ikke naturen eller dyr. Når det kommer til klær så tar jeg på meg noe som jeg føler meg ekstra fin i, og akkurat nå har jeg noen forskjellige sett med skjorte og shorts som matcher, noe jeg syns er veldig gøy!

Tomas med nydelig øko glitter på øynene fra Glitter Eco Lovers

Hvorfor er Pride viktig for deg?

– Føler jeg har sagt dette flere ganger nå, men tror dessverre at veldig mange er uvitende om hvor mye hat man kan få som homofil, eller transeksuell, bifil, eller lesbisk for den saks skyld. Det er så mye mer research man må gjøre før en utenlandsreise for eksempel. Er det ulovlig der? Dødsstraff? Fengsel? Det er noen av tingene jeg må tenke på før en utenlandsreise.. Det samme gjelder hvis jeg skal besøke et nytt nabolag, eller flytte. Tanken på at mine naboer kan hate meg fordi jeg har en guttekjæreste er skummelt. Denne kampen er min, som homofil, absolutt. Men dessverre er ofte budskapet sterkere hvis man som heterofil hever stemmen sin og sier hva man står for. Så jeg håper at du, uansett hvor stor plattform du har på sosial medier eller hos vennegjengen din, hever stemmen din, for meg, for oss, for alle som må ta den kampen her, så vi også kan elske fritt, og som vi dessverre aldri valgte å være en del av vi heller.

En liten hilsen fra Tomas til ELLE leseren:

– Livet er for kort for kjedelig sminke, så ta på deg litt glitter i kampen om å at alle skal få elske på samme grunnlag!

HAPPY PRIDE, stoooor klem Tomas <3

Sjekk ut programmet for årets Pride her

Powered by Labrador CMS