Pizza på grillen

Lyst på pizza? Grill den, da vel!

Publisert Sist oppdatert

Gitte og Filip lager helt nydelig sommermat! Bare se alle de fantastiske grilloppskriftene de har i nyeste ELLE som er i butikk nå!

I dag deler vi oppskriften deres på grillet pizza. Bedre blir det ikke når det er sommer og du kanskje er langt fra favorittrestauranten din? Og det er så fint å få litt inspirasjon på matfronten, vi blir ofte matleie om sommeren og da er vi innom bloggen til Gitte og Filip for inspirasjon.

Vi har grillet mye i sommer, men det blir fort koteletter, pølser og maiskolber. Så hvorfor ikke prøve å grille pizza?

Se flere oppskrifter her!

GRILLET PIZZA

Du trenger:

2 kopper pizzamel

1 kopp lunkent vann

1/3 pakke tørrgjær

2 pakker mozarella

Basilikum

En pakke friske tomater

1 hvitløkfedd

Parmesanost

Vellagret cheddar

Italiensk salami

Vårløk

Ruccolasalat

Olivenolje

Salt

Sånn gjør du:

Start med deigen. Bland mel, gjær og lunkent vann (37 grader) godt sammen i en bakebolle. Tilsett mer mel om deigen er for klissete. Når deigen er fast og fin lar du den heve i 30 minutter på et lunt sted.

Når deigen har hevet deler du den i to og kjevler hver leiv til en rund liten pizzabunn. Pass på å bruke godt med mel så den ikke blir klissete overhode, siden den skal grilles. Legg hver deig på en aluminiumsfoliebit, oppå en stor trefjøl eller hard flate. Tenn opp grillen. Mens grillen gjør seg varm kan du tilberede ingrediensene.

Kutt opp tomater i små biter og bland med et fedd hvitløk. Riv mozzarellaost i biter, og skjær tynne skiver av parmesan ost og cheddar. Kutt vårløk i biter og ta fram rømme og olivenolje.

Når du griller pizzaen legger du aluminiumsfolie med deigen oppå, rett på grillen. La den ligge der til deigen har fått en tynn stekeskorpe, men ikke er helt ferdig. Da tar du de av grillen, tar bort folie, og legger på fyllet.

På den ene hadde vi rømme i bunn, og så mozzarella og parmesanost på toppen, før den gikk tilbake på grillen. Når den var ferdig (osten smeltet og bunnen godt stekt) la jeg på tomatmiksen, frisk basilikum og olivenolje. På den andre hadde vi et lag med rømme, deretter mozzarella, cheddar, litt parmesan, purreløk og italiensk salami. Tilbake på grillen og når den var ferdig drysset jeg litt olivenolje over.

Server med frisk ruccolasalat.

Sjekk ut bloggen til Gitte og Filip!

Powered by Labrador CMS