Kjæresteparet Gitte Witt og Filip Loebbert, har alltid hatt en forkjærlighet for mat. Gitte er egentlig skuespiller og modell og Filip jobber som fotograf, men sammen har de igjennom sin felles lidenskap for mat, startet matbloggen Gitte og Filip. Og resultatet har nå blitt en estetisk vakker kokebok med små og store øyeblikk. Under kan du teste ut en av oppskriftene fra boken!

Utdrag fra boken:

Hvis vi hadde en kafé – perfekte smørbrød

Det er så mye vi skulle ønske vi fikk tak i på kafeer rundt i byen, spesielt omkring lunsjtider. Så iblant lurer vi på om vi ikke burde åpne et sted selv, der vi kan lage det vi aller helst spiser til lunsj. Jeg er, som mange andre nordmenn, vant med brødskiver til lunsj. Og helt ærlig synes jeg det er supergodt. Men jeg vil gjerne kjenne at det er verdt pengene å spise ute, en halvgrov bagett med ost og skinke til 75 kroner blir liksom ikke helt innenfor hva jeg mener er verdt å bruke penger på. En avokado-toast derimot. Det betaler jeg gjerne for. Så hvis vi hadde en kafé, ville jeg laget og servert blant annet disse to typene lunsjskiver:

-Rugbrød med kyllingrøre, bacon, rødløk og spirer.

-Rugbrød med salat, god ost, avokoado og gressløk.

Ingredienser:

4 skiver dansk rugbrød

Kyllingrøre

2 grillede eller stekte kyllinglår

2 toppede ss rømme

2 toppede ss aioli

1/» lime, saften av

Salat

God gulost, f. eks. Kaltbach

½ avokado

Gressløk

Chiliflak

¼ rødløk

To never spirer

2 skiver bacon

Havsalt

Kvernet sort pepper

Extra  virgin olivenolje

Slik gjør du:

Rens av kyllingkjøttet fra lårene og ha det i en bolle. Tilsett rømme, aioli, en klype havsalt og pepper, litt extra virgin olivenolje og limesaften. Bland alt godt sammen. Skjær fire gode skiver brød. Legg salat på to av skivene, deretter skiver av gulosten. Skjær avokodoen i tynne strimler og legg dem over osten. Drypp over extra virgin olivenolje, topp med gressløk, chiliflak og havsalt.

På de to andre rugbrødskivene legger du et godt lag med kyllingblandingen. Skjær rødløken i tynne skiver og legg dem på toppen av røren. Topp med en liten neve spirer og sprøstekt bacon.

Følg bloggen til Gitte og Filip på GitteogFilip.com

Relatert

vibeke ruud

ELLEs feriefavoritter 2022: Vibeke Ruud

Dette pakker ELLEs Creative Director og Art Director med seg i feriekofferten.
caroline kildebo

ELLEs feriefavoritter 2022: Caroline Kildebo

Dette pakker ELLEs journalist og innholdsprodusent med seg på ferie i år.
CHARLOTTE SØRVALD

ELLEs feriefavoritter 2022: Charlotte Sørvald

Dette pakker ELLEs redaksjonssjef og skjønnhetsansvarlig med seg på ferie i år.