Deilig Høstsnacks

Du trenger ikke å være tusenkunstner på kjøkkenet for å få til disse godbitene.

Publisert Sist oppdatert

Crostini:

Du trenger:

3 typer, 4–5 skiver av hver

1 baguette

Ricottaost

4–5 brokkolini

Olivenolje

En neve ristede mandler

Honning

2 plommer

1 klase cherrytomater

2 hvitløksfedd

1 buffalomozarella

Basilikum

Slik gjør du:

Legg cherrytomatene i en ildfast form sammen med hvitløksfedd, litt olivenolje og gi det et dryss av havsalt. La dem stå i ovnen på 200 grader i ca 1 time, til tomatene er bakt. La tomatene avkjøles litt, før du bruker dem til crostini. Mengden crostini avhenger av hvor mange dere skal være, og om dere vil ha det som en snack/forrett eller mer som et måltid. Beregn minst 2 crostini pr person som forrett og 4–6 om det skal være et lett måltid. Selve crostinien lager du ved å skjære en baguette i halvtykke skiver. Dryss så over litt olivenolje, og stek skivene i ovnen til de er godt ristet, men absolutt ikke brent. La skivene avkjøle før du har dem på et fat og legger på toppingen.

Tre typer:

1. Ricottaost i bunnen, deretter brokkolini (små tynne brokkoli, lettkokt), noen dråper olivenolje og oppkuttede, ristede mandler.

2. Ricottaost i bunnen, litt flytende honning og skiver av plomme.

3. Bakte cherrytomater, buffalomozzarella, basilikum og olivenolje.

Hummus og baguette

Du trenger:

4 dl økologisk hvetemel

2 dl lunkent vann

1 klype salt

2 teskjeer gjær

1 klunk olivenolje

1 skål hummus

Slik gjør du:

Varm vannet til det er lunkent, ca 37 grader. Ha hvetemel, gjær og salt i en bakebolle og bland godt sammen. Rør inn vann og olivenolje. Kna deigen godt med en sleiv, og spe på med mer hvetemel om deigen er for klissete. Den skal være litt løs når den settes til heving, men allikevel mulig å jobbe med. La den heve på et lunt sted i ca 45 minutter. Ta deigen ut av bollen og ha den på en melet flate. Form 2 tynne baguetter og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Sett ovnen på 200m grader og bak baguettene i ca 20–25 minutter, til de er gylne.

Kantarell og grønnkålsnack

Du trenger:

(Cirka 2 porsjoner)

2–3 store grønnkålblader

2 fedd hvitløk

Salt

1 kopp kantareller

Parmesanost

Smør

Brødrester, f eks to lyse og to

rugbrødskiver

Slik gjør du:

Kutt hvitløk i skiver og stek i en klunk olje i en stekepanne i ca et minutt. Kutt grønnkålbladene i små biter og rens soppen. Ha grønnkål og sopp opp i pannen sammen med hvitløken og la det hele surre noen minutter med en klype salt til soppen er gyllen. Rist brødskivene og ha på et lag smør. Legg skivene på en fjøl og hell grønnkål- og soppblandingen over. Dryss til sist på raspet parmesanost, og server.

Hverdagspesto

Du trenger:

2 kopper bladpersille (uten stilk og litt trykket ned i koppen)

1 kopp valnøttkjerner

1/2 kopp extra virgin

olivenolje

Ca 60 gram

parmesanost

1 klype salt

Slik gjør du:

Ha ingrediensene i en mikser og blend til alt er kuttet opp og blandet grovt sammen. Denne pestoen behøver ikke være så tynn, det er bare godt når det er små biter av nøtter og ost.

Ostesmørbrød med rødbete og snøfrisk

Du trenger:

Surdeigsbrød

Snøfrisk

Babyspinat

Kokte, skrelte rødbeter (til en toast trenger du ca 1/2 rødbete)

Olivenolje

Manchego

Basilikum

Flaksalt

Slik gjør du:

Om rødbetene ikke er kokt fra før, koker du dem til de er myke, med skallet på. Deretter skal de avkjøles, skrelles, og skjæres i tynne skiver. Kutt skiver av surdeigsbrød. Du trenger to skiver per ostesmørbrød. Smør et godt lag snøfrisk på en skive, legg deretter på et lag med babyspinat, skivede rødbeter, og topp med et godt lag manchego. Kryst over litt olivenolje på den andre skiven og legg den oppå skiven med pålegg. Om du har toastjern toaster du skivene i det. Har du ikke det, legger du skivene på et bakepapir, inn i ovnen på 225 grader og lar dem ligge der til skivene ser ristet ut og osten er smeltet. Nyt med litt frisk basilikum og et lett dryss med flaksalt.

Powered by Labrador CMS