Nå har det råeste skitøyet endelig kommet til Norge

– Vi tok en prat med franske Sophie Lacoste, dama bak Fusalp.

Publisert Sist oppdatert

Fusalp: Åletrange trikotdrakter, feminine skijakker, tettsittende bukser og gensere med et retropreg.

– Endelig har det franske skimerket Fusalp åpnet dørene til sin første butikk i Norge.

ELLE møtte Sophie Lacoste

Etter at hennes familie solgte seg ut av Lacoste-konsernet i 2014, kjøpte hun, sammen med sin bror, opp det franske klesmerket Fusalp.

Vi møtte Sophie Lacoste for en prat på The Thief, før den offisielle butikkåpningen på Aker Brygge.

Sophie ser typisk fransk ut der hun sitter i foajeen på The Thief, iført en kort, sort skijakke og en blomstret kjole. Neglene hennes har den perfekte manikyr, og da hun ser meg, lyser smilet hennes nærmest opp hele rommet.

Vi drikker grønn te, og hun tipser meg om et sted jeg bør besøke neste gang jeg er i Paris, hvor de blant annet selger søsterens økologiske temerke.

Fra Lacoste til Fusalp

Under hele intervjuet snakker hun varmt om familien sin, og da spesielt hennes bestefar René Lacoste, den kjente tennisspilleren og mannen bak klesmerket Lacoste. Hun skryter også av svigerinnen sin, Mathilde Lacoste, som nå er sjefsdesigner i Fusalp.

Sophie forteller også om sin forkjærlighet for kunst og teater. Hun kan fortelle at hun har bodd over 10 år i Marseille, hvor hun drev sin egen teaterskole, men at hun nå har lagt skuespillerkarrieren på hylla.

Hva inspirerer deg mest her i livet?

– Mathilde er den kreative av oss to, selv er jeg mer en entreprenør som elsker å jobbe og bygge noe, og som elsker å ha mange baller i luften samtidig.

Sophie Lacoste ble født inn i motebransjen, men det er business-delen som har trigget henne mest.

–Mine to største lidenskaper i livet, er teater og kunst. Om du liker fransk musikk, MÅ du bare sjekke ut Le Piaf, neste gang du er i Paris! Og selvfølgelig Palais du Tokyo, mitt absolutte favorittsted!

Da Sophie og hennes bror Philippe tok over Fusalp for 5 år siden, valgte de å gjøre om på strategien til merket, ved å blant annet ta tilbake den gamle logoen.

– To ting, kunst og mine besteforeldre. Deres levemåte, har virkelig påvirket meg her i livet. De lærte meg å åpne opp øynene, og se det som er rundt meg. Og kunsten gir meg pusterom, et sted hvor jeg kan ta et steg tilbake, glemme alt stress i hverdagen og bare nyte nuet. – For meg er det viktig å være lykkelig og se det positive i ting. Alt i livet handler om å finne den rette balansen.

Og det er den retro touchen på merket, som gjør Fusalp så unikt. Her finner du tekniske materialer, i kombinasjon med en lekker, feminin silhuett.

Sophie Lacoste beste tips til Paris

Om du skal til Paris, bør du sjekke ut Sophie Lacoste sine fem favoritter.

L´Avante-Poste

- Jeg liker at Fusalp ikke er high fashion. Vi er opptatt av å forlenge livssyklusen til et produkt og skape plagg man kan ha sesong etter sesong. Det er det hele motebransjen snakker om akkurat nå. Vår bransje er tross alt ansvarlig for mye av forurensningen i verden i dag.

7 Rue de la Fidélité

I området Faubourge de Saint Denis, hvor vi har showroomet vårt i Paris, popper det opp nye restauranter hver uke. Felles for de alle, er kortreist økologisk mat. Denne restauranten er min absolutte favoritt akkurat nå!

Théâtre des Bouffes du Nord

37 bis Boulevard de la Chapelle

– Vakkert, gammelt og autentisk teater, med konserter og operaer.

Le Piaf

38 Rue Jean Mermoz

Det perfekte middagsstedet, som ender opp med at alle danser ved bordene. Om du elsker fransk musikk fra 70- og 80-tallet og en god fest, er dette stedet.

Palais de Tokyo

13 Avenue du Président Wilson

Mitt absolutte favorittsted i Paris! Spis lunsj på Les Grands Verres først, og ta en tur på museet etterpå.

Claus

14 Rue Jean-Jacques Rousseau

Her serveres den beste frokosten i Paris! Restauranten ligger rett ved Louvre-museet, og det er også her de selger teen til søsteren min.

Powered by Labrador CMS