Solkremguiden

Vet du forskjellen på UVA og UVB stråling? Og hva bestyr egentlig SPF? Her er ELLEs store solkremguide!

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Fredrik & Louisa

Solkremguide: Sol, sommer og ehh... solbrent, tørr og solskadet hud? – Nei takk.

På ELLE-kontoret er solkremen for ansiktet et must i vår faste morgenrutine, og nå på sommeren beskytter vi oss ekstra godt mot solens stråler.

Vi vil nyte sol og sommer, men samtidig vite at huden vår er beskyttet mot både farlige stråler og samtidig forhindre den i å utvikle solskader, tidlige aldringstegn, hudkreft eller pigmentflekker.

ELLEs solkremguide

Solkrem virker som en beskyttelse for huden og hindrer den i å absorbere UV-stråler. Og det er to typer UV-stråler som kan påvirke huden; det er UVB som kan gi farge til huden ved at strålene stimulerer fagrestoffet melanin.

UVB-strålene stimulerer også dannelsen av D-vitamin men den kan også gi solskadet hud, som det å bli solbrent, allergiske reaksjoner eller hudkreft.

UVA strålingen, som er aktiv hele året og som kommer gjennom skyer, trenger mye dypere ned i huden. Det er denne strålingen som kan fremprovosere tidlige aldringstegn, gi solallergi, ødelegge huden, gi pigmentflekker og fremprovosere utviklingen av hudkreft.

Solkremtips

Smør deg alltid inn med solkrem 20 minutter før du går ut i solen.

Bruk solkrem i ansiktet ditt hele året. Da beskytter du huden din på best mulig måte og dette en også anti-age hack nummer 1!

Hvis du har badet eller svettet, så smør deg på nytt når du er ute i solen. Da holder du deg beskyttet hele tiden.

Smør deg på nytt hver andre time, da holder du deg beskyttet mot solen og strålingen.

SPF står for "Sun Protection Factor", og viser kun beskyttelsen mot UVB-stråler.

Faktoren viser hvor mange ganger du tåler solen med faktor, enn uten. En solkrem med SPF 30 beskytter deg 30 ganger mer enn uten solkrem. Det er anbefalt å bruke faktor 30 eller høyere.

UVA-beskyttelsen i solkremen skal i hvert fall være en tredel av solfaktoren som vises på solkremen.

– Jo høyere faktor, desto høyere UVA-beskyttelse.

En god solkrem skal beskytte huden mot både UVA- og UVB-stråling, samtidig som den pleier huden!

Derfor er det helt fantastisk at Fredrik og Loisa har 30% på all solbeskyttelse fra Juvena, Shiseido, Biotherm, Clarins, Declare og Lancaster!

Solkremene vi elsker

Husk at hos Fredrik og Louisa får du 30% på solkrem hele sommeren!

God sommer!

Solkrem fra Clarins, kr 198 (ord.pris 280) Clarins Dry Touch Sun Care Cream Face med solfaktor 50 er en myk og deilig solkrem som kan brukes både til ansiktet. Den tilfører fuktighet, beskytter huden, har høy solfaktor, beskytter mot UVA- og UVB-stråling, inneholder antioksidanter og egnet for alle hudtyper. Solkremen gir en matt finish og duften er eksotisk! – Et must i strandvesken med andre ord. Solkrem fra Declaré, kr 209 (Ord.pris 299) Declaré Sunsentive Anti-Wrinkle Sun Loition cream er en solkrem med meget høy UVA- og UVB-beskyttelse. Kremen motvirker aldringstegn som linjer, pigmentflekker og rynker. Den gir rikelig med fuktighet til huden og smelter lett inn i huden! Solkrem fra Biotherm, kr 172 (Ord.pris 245) Biotherm Waterlover Sun Milk SPF 50 har høy faktor, kan brukes i ansikt og på kropp, inneholder "life plankton" og kan brukes av vokse og barn! – Perfekt for folk med respekt for huden sin, naturen og sjølivet da den er bærekraftig utviklet! Juvena Sunsation Superior Anti-Age Lotion kr 225 (Ord. pris 325) Denne solkremen gir deg en intens brunfarge på kort tid! Anti age ingredienser i kombinasjon med innovativ solbeskyttelse, UVA og UVB beskyttelse. Dette er en solkrem som nærer og gir huden massevis av fukt, i tillegg til en dyp og lekker brunfarge. Og duften er også magisk av mandarin, bergamot, jasmin og vanilje..
Powered by Labrador CMS