Louis Vuitton 200 år

Foto: Louis Vuitton

Den franske designeren hylles på tohundreårsdagen.

Publisert Sist oppdatert

Den franske designeren bak et av verdens største motehus, Louis Vuitton, ble født 4. august 1821. I dag, 200 år etter, feires han med både bok og film, i tillegg til flere kreative samarbeid og et videospill – ja, du leste riktig.

Les også: Louis Vuitton FW21-visning fra Paris.

Vuitton, som gikk bort i 1892, hedres stort av motehuset han selv grunnla i 1854. Gjennom en rekke kreative tiltak verden over, fremhever Louis Vuitton hvordan grunnleggerens ånd lever videre hos merket – som i dag ledes av franske Nicolas Ghesquière.

Motehuset, som mange forbinder med de ikoniske monogram-veskene, har vært en stor favoritt i flere generasjoner. I tillegg til LV-monogrammet, er de også kjent for sitt Damier-mønster (damier er fransk, og betyr sjakkbrett) – ofte mørke- og lysebrune.

Foto: Louis Vuitton

4. august vil det lanseres et Louis Vuitton-videospill, som kan lastes ned gjennom App Store eller Google Play.

200 butikkvinduer verden over er nå dekorert med navnet 'Louis' – alle fra forskjellige talenter, på tvers av bakgrunner og fagområder, som har tolket oppgaven på sine egne, unike måte.

Foto: Louis Vuitton

I oktober kommer den fiktive romanen om livet og intensjonen til Louis Vuitton, skrevet av den franske forfatteren Caroline Bongrand.

Sist men ikke minst er det planlagt en spektakulær dokumentarfilm, Looking for Louis, som skal omhandle livet til den unge og svært talentfulle pioneren.

Se opptak fra den siste Cruise-visningen til motehuset her.

Foto: Louis Vuitton

Powered by Labrador CMS