Fra supermodell til supermamma

Vi har snakket med Siri Tollerød om mammarollen.

Publisert Sist oppdatert

Siri Tollerød begynte å jobbe som modell som 16-åring og har jobbet for store designere som Chanel, Louis Vuitton, Balmain, Gucci, Prada og Alexander Wang. Bare for å nevne noen ... Hun har prydet coveret på cirka 30 internasjonale magasiner, og i mai-utgaven av ELLE prydet hun også vår forside med datteren Louise.

Her forteller den hotte norske supermodellen hvordan det var å gå fra å være supermodell til å bli supermamma på heltid.

Hjemme hos: Anna Skavlan

Siri Tollerød om det å bli mamma

24. November 2017 ble Siri og samboeren Martin foreldre til datteren Louise, og bare 4 måneder gammel ble baby Louise covermodell for første gang. Foto: Åsa Tellgaard.

Hva er det beste med å bli mamma? Det er ikke én spesiell ting, men helheten. Kjærligheten, gleden og stoltheten hver gang hun gjør noe nytt.

Var det planlagt? Vi hadde veldig lyst på barn, men planen var å gifte oss først. Dato, lokale og alt var booket da jeg fant ut at jeg var gravid, så det kom litt uventet på oss. Men vi endret bryllupsdato og fikk booket om alt, så nå blir det bryllup om et par uker istedet. Vi skal gifte oss på Boen Gård, utenfor Kristiansand (der jeg er fra).

Vi gleder oss til å se deg som brud! Var det vanskelig å finne den rette brudekjolen? Det måtte et par prøvinger til, men jeg visste godt hva jeg så etter, så det var ikke så vanskelig.

Hva er de største forskjellene på livet ditt nå, kontra for 10 år siden? For ti år siden var jeg 20 år gammel og bodde i New York, jobbet som modell og reiste verden rundt, gikk på alle catwalkene og var på kule fester. Nå er jeg 30, bor i Oslo, reiser stort sett til Kristiansand, jobber som PR-konsulent, er blitt mamma og skal gifte meg. Det blir lenger og lenger tid mellom hver fest, de er heller byttet ut med amming og tidlige kvelder foran TV-en. To vidt forskjellige liv! Men det er helt riktig for meg å være i sofaen på en tirsdagskveld nå.

Er det greit for deg om Louise en dag selv ønsker å være modell? Ja, det er greit, det er en utrolig erfaring! Man får reist, lært språk og får venner fra hele verden. Jeg kommer nok til å ville bli med henne på reiser og oppdrag for å passe på henne, særlig i begynnelsen.

Hva er det største høydepunktet så langt som mamma? Det er hver gang Louise gjør noe nytt. Første smilet, første gang hun lo, første gang hun holdt hodet oppe selv og den første tannen.

Fortell om en vanlig dag som mamma: Den er litt preget av hennes sovemønster. Hun våkner tidlig, rundt 05:30/06:00, så da ligger vi og drar oss litt i sengen før vi tar morgenstellet. Så tar hun dagens første lur i åttetiden før vi går ut en tur i ellevetiden, slik at hun kan sove dagens lengste lur i vogna og jeg kan få gjort litt ærender. Jeg har noen venninner som også er i mammapermisjon, så vi møtes ganske ofte. Det er veldig morsomt å se hvordan barna reagerer på hverandre. Det er mye kos og en del leking/trening med å ligge på magen og krabbe. På ettermiddagene er det Martin som pleier å ta henne når han kommer hjem fra jobb og jeg får litt avkobling med å lage middag ( jeg er veldig glad i å lage mat og koser meg på kjøkkenet). Hun legger seg i 18:30 tiden og vi spiser som oftest middag etter at hun har sovnet.

Hvilke utfordringer som mor har vært mest krevende? Jeg synes det er veldig vanskelig når jeg ikke forstår hvorfor hun gråter, eller når jeg ser at hun er stuptrøtt, men at jeg ikke klarer få henne til å sove. Bekymringer for om hun har det bra eller om jeg gjør en god nok jobb, tror jeg er det tøffeste. Alt er jo nytt så det er en bratt læringskurve!

I skapet til: Marte Krogh

Trente du eller spiste på en spesiell måte når du var gravid? Jeg var heldig og hadde et relativt problemfritt svangerskap uten kvalme og andre plager. Jeg trente som vanlig gjennom hele svangerskapet, men klarte ikke å løpe, så jeg syklet eller brukte ellipsemaskinen i stedet. Jeg trente heller ikke de rette magemusklene ettersom de kan dele seg, også var jeg forsiktig med utfall på grunn av bekkenet. Men her må man føle seg litt frem, de er flinke til å hjelpe deg på treningssenteret. Jeg prøvde å spise sunn og næringsrik mat, og hadde veldig cravings på leverpostei og spiste det gjerne rett fra boksen, hehe. Og så drakk jeg varmt vann med buljongterning oppi. Jeg fikk en del spørsmål rundt det, men jeg tror det var saltet som fristet.

Har du noen bra mammatips du kan dele med oss? Nyt tiden sammen med babyen og ikke stress med alt annet. Husvasken og andre plikter kan vente. I begynnelsen skulle jeg ønske at jeg var flinkere til å si nei til så mye besøk på kveldstid, når alt jeg egentlig ville var å hvile og være alene sammen med Louise og Martin.

Intervju: Vi tok skjønnhetspraten med Caroline Berg Eriksen

Powered by Labrador CMS