Ny studie: Dette sier trenigsselfiene dine om deg

Foto: @khloekardashian @kourtneykardashian

Poster du masse fra treningene dine på Instagram, eller?

Publisert Sist oppdatert

En ny studie viser at folk som gjentatte ganger legger ut selfier fra trening og oppdaterer statusene sine med trening er narsissister.

Det høres kanskje litt dramatisk ut, men bare les her:

Studien er utført av det britiske universitet Brunel og har tatt for seg menneskers motivasjon til å oppdatere sosiale medier med treningen sin. Forskningen viser altså at folk som ofte poster ting fra treningsøkten sin, har en klar primær motivasjon: å bruke tid på å forbedre utseende sitt. Og denne interessen for eget utseende er et narsissistisk trekk.

Dette sier studien:

"Narsissister oppdaterte ofte om deres prestasjoner, som var motivert av deres behov for oppmerksomhet og bekreftelse fra fellesskapet i sosiale medier."

Oops... Da er vi kanskje alle litt narsissister i 2018?

Når det gjelder hvordan andre ser på disse hyppige treningsoppdateringene, sier doktor Tara Marshal: "Selv om resultatene våre antyder at narsissisters skryting lønner seg fordi de mottar flere likes og kommentarer på deres statusoppdateringer, kan det være at vennene deres høflig gir støtte mens de i hemmelighet misliker slike egoistiske oppdateringer".

Noen som kjenner seg igjen?

Saken er fra ELLE UK

Er du introvert? Her er tegnene di må være OBS på!

Powered by Labrador CMS