Har du testet denne grønnsaken før?

Foto: Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley
Foto: Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley

Stekt gresskar med quinoa, grønnkål og sprø gresskarkjerner – den perfekte hverdagsretten!

Publisert Sist oppdatert

Flaskegresskar: Denne deilige grønnsaken, også kjent som butternut squash, er supergod i alt fra curry til gryter og supper. Her er den ovnsbakt, og får spille selve hovedrollen i en lekker salat.

Det finnes uendelig mye smakfull og godt du kan lage både uten kjøtt, og helt vegansk.

En annen av våremiddagsfavoritter denne våren inneholder også flaskegresskar. Her finner du vår varmende og vårlige røde thai-curry!

Stekt gresskar med quinoa, grønnkål og sprø gresskarkjerne

Foto: Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley

For å lage salat til 4 personer trenger du

Ingredienser

1 flaskegresskar

2 hvitløksfedd, grovhakket

100 gram gresskarkjerner

1 pakke grønnkål, renset for stengelen

saften fra 1 sitron

1 liten pose rød quinoa, bruk 2 dl for 4 personer

gresskarkjerneolje eller olivenolje

havsalt

Slik gjør du

Skrell gresskaret (fjern kornene) og del det i passende biter.

vend gresskarbitene i litt olivenolje, salt og hvitløk, og stek i ovnen på 180 grader til de er møre.

Stek gresskarkjernene i litt olje til de er gyllende og sprø, og vend inn grovhakket grønnkål. Smak til med salt og sitron.

Kok quinoae etter anvisning på pakken.

Anrett gresskar, grønnkål, og gresskarkjerner oppå quionoaen, og drypp over gresskarkjerneolje eller olivenolje.

Server gjerne med majones eller aioli i en skål ved siden av.

Powered by Labrador CMS