Uer med brokkolini og nori-miso-smør

Lyst på en ny fiskerett til middag?

Publisert Sist oppdatert

Miso-smør smaker nydelig, men miso-smør med sprøsvidd nori, sesam og ingefær er enda bedre. Bruker du smøret til stekt uer, skaper du magi!

Ellers kan det serveres til all slags fisk – eller kjøtt og bakte grønnsaker.

Uer med brokkolini og Nori-miso-smør

Gir ca 4 porsjoner

Dette trenger du:

525 gram brokkolini (3 bunter)

2 ts sesamolje

4 uer-fileter (ca 180 gram pr stk) med skinn, uten bein

Druekjerneolje eller annen nøytral olje til å dryppe med

1 vårløk, i supertynne biter

Sitronbåter til servering

Nori-Miso-Smør

2 nori-ark

2 ss ristede sesamfrø

150 gram usaltet smør, mykt

30 gram shiro (hvit) miso-pasta

2 ts ingefær, finpresset

1 sitron, skallet i fine strimler

Uer er en fet fisk og gir et godt tilskudd av vitamin A og D og omega-3-fettsyrer.

Slik gjør du:

1. Når du skal lage nori-miso-smøret, svir du først nori-arkene over åpen flamme til de er sprø (5–10 sekunder). Kjøl dem ned i romtemperatur et par minutter før du river dem i biter og har dem over i kjøkkenmaskinen. Kjør til de er finhakkede (1–2 min), og ha dem, sammen med resten av ingrediensene, over i en liten kjele på lav varme. Varm forsiktig for å smelte smøret. Hold det varmt.

2. Kok brokkolinien i en stor kjele i saltet vann til den er passe myk (2–3 min). Hell av vannet, ha over sesamoljen og salt og pepper etter smak.

3 .Varm opp en stor teflonpanne på medium/høy varme. Tørk av fisken med kjøkkenpapir, drypp den med druekjerneolje og gi et dryss med salt og pepper. Legg den i panna med skinnsiden ned og legg et bakepapir oppå. Sett en tung kjele på bakepapiret, og stek fisken til skinnet er sprøtt (2 min). Snu den og stek den til den så vidt er gjennomstekt (1–2 min). Legg brokkolini og uer på fire fat. Øs over noen skjeer med nori-miso-smør og topp med vårløk. Server med sitronbåter.

Powered by Labrador CMS