Dette må være høstens skumleste skrekkfilm

En skrekkfilm som tar for seg død, aldring og Alzheimer på en hjerteskjærende måte. – Virkelig et must å se på kino i høst!

Publisert Sist oppdatert

RELIC:

I annonsesamarbeid med Europafilm

Den australske skrekkfilmen RELIC hadde premiere i helgen, og selv om den kanskje er høstens skumleste film å se på kino, har den også en veldig fin og betydningsfull historie bak seg.

Vi tok en prat med filmens regissør, australske Natalie Erika James.

RELIC - Virkelig et must å se på kino!

Regissør Natalie Erika James om skrekkfilmen Relic:

RELIC tar for seg demens sett fra en skrekkfilms point of view. Filmen følger tre kvinner - en bestemor, en mor og en datter - som opplever at familiehjemmet deres blir invadert av en uhyggelig kraft.

– RELIC er en skrekkfilm som setter klørne i menneskets engstelse for å gå seg bort og bli en fremmed i sitt eget sinn - NRK filmpolitiet.

Det er en hjerteskjærende historie som handler om å miste de man er glad i til en sykdom som Alzheimer.

– Aldring og død er to ting vi alle må oppleve i løpet av livet, og noen ganger kan det å se en versjon av den opplevelsen på skjermen, hjelpe deg med å bearbeide hendelser i ditt eget liv.

Hvorfor valgte du å lage akkurat denne filmen?

Tror du selv på spøkelser?

Hvorfor ønsket du å lage en skrekkfilm?

– RELIC er inspirert av min egen bestemor og hennes kamp mot Alzheimer, den drar også paralleller til forholdet med min egen mor. For meg har skrivingen alltid kommet fram gjennom mine egne erfaringer og historier andre mennesker har delt. Jeg tror ikke du kan unngå å skrive om de tingene som virkelig er viktig i livet ditt.

Traileren er utrolig skummel. Ble du selv redd noen ganger?

– Jeg er nok mer en skeptiker enn en som tror på spøkelser. Men jeg tror så absolutt på kraften vi mennesker har til å forvrenge sansene våre. Jeg har selv opplevd å våkne opp fra et mareritt og se en kvinnes ansikt foran meg i mørket. Det var borte igjen sekunder etterpå, og jeg er helt sikker på at det var et bilde fra drømmen min, men det var allikevel skikkelig scary!

Hva var din favorittscene å spille inn?

– Jeg har lenge vært stor fan av skrekkfilmer, og jeg har allerede laget et par kortfilmer i samme sjanger. Jeg syns skrekkfilm er en utrolig interessant sjanger fordi den utforsker menneskers frykt, og det føltes riktig å bruke den sjangeren for å fortelle denne historien.

Hvor lang tid tok det å lage RELIC?

– Haha ikke så veldig mye på set, for det er så mange mennesker rundt. Men riktignok var labyrint-scenen ganske så freaky. Jeg husker jeg utforsket settet med filmfotografen min, og av en eller annen grunn klarte vi ikke å skru på lyset, så vi løp rundt i mørket og planla scener med bare lyset fra mobiltelefonen.

Når bestemt du deg for å bli regissør?

– Det er en en veldig følsom scene som foregår i skogen - et av Ednas siste klare øyeblikk - og den scenen satte meg skikkelig ut. Ellers liker jeg også veldig godt den aller siste scenen i filmen!

Hva er din favorittfilm?

– Det tok rundt fire år fra første idé om filmen til vi var på set for å spille inn. Også tok det et år å ferdigstille filmen!

Hvilke filmer har betydd mye for deg og din karriere?

– Det har vært min store drøm siden jeg var 13 år. Jeg har alltid vært interessert i historiefortellinger - og å bygge en verden rundt en historie når det kommer til alt fra musikk til det visuelle og skuespillet. Det er virkelig noe med kino- og filmverden som appellerer til meg!

Vi har hørt at filmen var med i Gender Matters-programmet i Australia. Kan du forklare hva det er og hvordan du endte opp med å jobbe med de fantastiske skuespillerinnene og produsentene i teamet?

Se traileren til Relic her:

– Det forandrer seg hele tiden, men akkurat nå er jeg helt forelsket i filmen I’ve been in love with The Wailing by Na Hong-jin.

https://vimeo.com/476357580

– De var filmene Mulholland Drive, Trainspotting, og The Shining, som fikk meg til å ville bli filmregissør. Men jeg må også legge til Peter Jackson’s Ringenes Herre-trilogi, for jeg er helt sikker på at alle de behind-the-scenes DVDene, er en av de største grunnene til at jeg begynte å interessere meg for film.

Gender Matters-programmet er et initiativ fra Screen Australia (vårt nasjonale finansieringsorgan). De har som mål å fremme likestilling i filmindustrien ved å finansiere prosjekter med kvinner i kreative roller innen film. Det var ca 50 prosjekter som fikk finansiering, og RELIC var en av de. Jeg møtte faktisk filmens produsenter tidlig i karrieren min, de kontaktet meg etter å ha sett kortfilmen jeg regisserte da jeg gikk ut av filmskolen. Dette åpnet også opp dører for meg i USA, og det var slik jeg fikk mulighet til å jobbe med Jake Gyllenhaal’s Nine Stories og the Russo Brothers’ Agbo Films.

Filmen følger Kay (Emily Mortimer) og datteren Sam (Bella Heathcote) til et creepy, gammelt hus på landet, hvor Kays mor Edna (Robin Nevin) bor alene. Edna har forsvunnet på mystisk vis, men dukker så opp flere dager senere - dekket av jord og møkk, som om hun har vandret rundt i skogen. Hun insisterer på at en eller annen form for ånd har inntatt huset, noe Kay og Sam umiddelbart avslår som tøv. Samtidig begynner ubehagelige ting å skje rundt dem... Med RELIC skaper regissør Natalie Erika James en uforglemmelig, ny vri på hjemsøkt-skrekkfilmen. Filmweb omtaler RELIC som høstens skumleste skrekkfilm, og refererer til filmer som It Follows og Hereditary. Filmen er å se på kino nå - kjøp billetter her!

Powered by Labrador CMS