kultur

Fem filmer å se på kino nå

Geraldine Viswanathan og Margaret Qualley spiller hovedrollene in Drive-Away Dolls, regissert av Ethan Coen.

Litt feel-good, litt skrekk og en jentetur som går skeis.

Publisert Sist oppdatert

Pot-Au-Feu: Veien til hjertet

Dette er en film du ikke bør se på tom mage! Pot-Au-Feu handler om mesterkokken Dodin Bouffant og hans høyre hånd, kokken Eugénie. Dodin er forelsket i den lojale Eugénie, som har jobbet for ham i 20 år, og mellom de mesterlige gourmetrettene de tryller fram sammen, utvikles også forholdet dem imellom. Rollene bekles av Juliette Binoche og Benoît Magimel, som lenge var kjærester i virkeligheten også. 

Knox goes away

Michael Keaton har hovedrollen og regi på denne intense actionthrilleren. Keaton er en leiemorder som er diagnostisert med en form for ekstremt aggressiv demens, noe som ikke går så godt sammen ... I tillegg tilbys han en siste mulighet til å gjøre noe riktig her i livet ved å redde sin voksne sønns liv. Den er en ganske stjernespekket rolleliste: I den andre hovedrollen finner vi Al Pacino, og i andre roller Marcia Gay Harden og James Marsden.

Drive-Away Dolls

En roadtrip-film med en tvist! Når Jamie, spilt av Margaret Qualley, slår opp med kjæresten og vil finne på nye helt nytt, overtaler hun venninnen Marian (Geraldine Viswanathan) til å bli med på en spontan jentetur til Tallahassee. Det går ikke helt som planlagt når leiebilen de henter egentlig er ment for en kriminell gjeng og det oppstår en del komplikasjoner ... Filmen er regissert av ingen ringere enn Ethan Coen, og har store stjerner som Matt Damon, Pedro Pascal, Colman Domingo og Miley Cyrus på rollelisten.

Red Rooms

Denne urovekkende, psykologiske skrekk-thrilleren handler om Kelly-Anne som følger den profilerte rettssaken mot seriemorderen Ludovic Chevalier. Chevalier har drept sine ofre på bestialsk vis og filmet det hele for at folk kan betale for å se mordene online, i såkalte red rooms. Kelly-Annes etterhvert morbide fantasier glir sammen med virkeligheten når hun prøver å finne den siste brikken i puslespillet: En savnet video av en myrdet 13 år gammel jente – som Kelly-Anne deler en forstyrrende likhet med ...

Døde menn går på ski

Denne norske ensemble-filmen er basert på Knut Nærums bestselger med samme navn. En passe narsissistisk milliardær samler en ganske så ustabil gjeng til en hjemsøkt hytte for å feire påsken. Gjengen består av intet mindre enn en mislykket forfatter, en mannssjåvinistisk psykiater, en psykotisk sladderjournalist og en kokain-sniffende barne-TV-profil, og det som begynner som en spennende detektivlek blir brått et livsfarlig spill når en av dem blir funnet drept. I rollene finner vi blant andre Anne Krigsvoll, Mads Sjøgård Pettersen, Per Kristian Ellefsen og Stig Henrik Hoff.

Powered by Labrador CMS