Derfor må du se Verdens verste menneske på kino

Hva skal du i helgen? – På kino så klart...

Publisert Sist oppdatert

Endelig er Verdens verste menneske på kino i Norge. Som vi har ventet.

Hele ELLE-redaksjonen var å så filmen på Gimle denne uken, og vi anbefaler på det sterkeste at du gjør det samme. For en film!

Vi ELLEsket skuespillerne, manus, stemningen, musikken, kostymene, Oslo... – Alt!

Årets mest omtalte film

Etter premierehelgen, forrige uke, rundet filmen 32.000 besøkende på kino. Også i Frankrike gjør den det bra. Verdens verste menneske er solgt til over 50 land.

– Dette er herlige tall og enda bedre enn vi hadde forestilt oss! Folk vil på kino, og fortsatt se kvalitetsfilmer, det er gode nyheter for alle, ikke minst norsk film. At filmen også åpnet knallbra i Frankrike, gjør gleden ekstra stor! Sier produsent Thomas Robsahm i en pressemelding fra Oslo Pictures og SF Studios.

Etter verdens premieren i Cannes, er Joachim Triers femte spillefilm årets mest omtalte norske film.

Den ble vist på hovedprogrammet og hovedrolleinnehaver, Renate Reinsve vant prisen for beste kvinnelige skuespiller, og skrev med det norsk filmhistorie.

Oscar-favoritt

25. oktober får vi vite om filmen blir den norske kandidaten til Oscar for beste internasjonale film.

Flere prestisjetunge internasjonale medier, som New York Times og Variety spår statuett for Triers film under utdelingen 27. mars 2022.

Det spekuleres også i om Renate Reinsve kan være med å kjempe om en av de gjeveste prisene: Beste kvinnelige hovedrolle i selskap med Kristen Stewart, Jessica Chastain, Frances McDormand, Pénelope Cruz, Nicole Kidman og Lady Gaga.

Hva handler Verdens verste menneske om?

Julie (Renate Reinsve) er snart 30 år når hun innser at det ikke er lege hun skal bli. Heller ikke psykolog... Flink pike-Julie bestemmer seg for å følge drømmen og bli fotograf. Hun treffer den spennende og litt eldre tegneserieskaperen, Aksel (Anders Danielsen Lie) og de flytter sammen. Men Aksel er klar for familieliv. Det er ikke Julie.

På vei hjem fra Aksels lanseringsfest, kræsjer hun et bryllup. Der treffer hun Eivind (Herbert Nordrum) og alt forandrer seg...

«Verdens verste menneske er en dramakomedie om kjærlighet i vår tid. Om å ha alle muligheter i livet, men fortsatt føle seg som verdens verste menneske.»

https://www.youtube.com/watch?v=cc8yFxrmPVc

Powered by Labrador CMS