Reisetips: Vakre Vilnius

En ferietur behøver ikke å koste flesk, og flere flotte feriedestinasjoner ligger bare en kort flytur unna. Vilnius er en av dem.

Publisert Sist oppdatert

Vilnius: Hovedstaden i Litauen byr på flott arkitektur, pittoreske gater og rimelige spa-opplevelser.

Her er det altså fullt mulig å kose seg glugg uten å tømme bankkontoen med fine hoteller og restauranter og veldig bra shoppingmuligheter.

Her bor du i Vilnius

I Vilnius både bor og spiser du godt til en billig penge. På Artagonist Hotel bor du sentralt i moderne og kule rom, mens Amberton Hotel byr på mer dekadent hotellstil.

Sightseeing

Ta beina fatt, utforsk den koselige gamlebyen og de utallige kirkene. Besøk nasjonalmuseet og KGB-museet, og ta spaserturen innom Užupis. Denne bydelen har sin egen grunnlov, og den er slått opp på plaketter på ulike språk (blant annet norsk, svensk og dansk) i en av hovedgatene.

Restauranter i Vilnius

Mens du er der kan du ta lunsjen på Paupio 12 – her kan du bestille tre-retters meny, eller kose deg med pizza fra steinovn. De kulinariske opplevelsene er mange, og du får dem til en brøkdel av prisen her hjemme. Dublis, Sweet Root, Gaspar’s, Ertlio Namas og Stebuklai byr på innovative menyer, fint interiør og god stemning. Publikumsfavoritten Bistro 18 er også vel verdt et besøk – de lokale strømmer til denne restauranten og chèvre-salaten her er helt nydelig.

Shopping

Like ved Town Hall Square ligger flere luksusbutikker, som byr på merkevarer som Balenciaga, Céline og Dior. Gjør deg klar for skattejakt, og saumfar klesstativene i second hand-butikkene Humana eller De’Žavu.

Spa

Når du føler for å flate ut, er det bare å booke tid på et av byens mange spa, som Provanso Kvapai, Azia eller Kempinski The Spa.

Flere steder du må sjekke ut:

Tokyo

Saint-Tropez

Whitehaven Beach

Powered by Labrador CMS