Dette er motetrendene nordmenn har tro på i sommer

Foto: Imaxtree

Sammen med fargerike klær har nordmenn tro på at baggy bukser og vester vil trende i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Sommerens motetrender: Motetrendene nordmenn har tro på i sommer, som vi må si at vi har sett komme da vi har hatt dilla på både eplegrønt og rosa lenge, er fargerike klær, baggy bukser og vester. Det viser statistikk fra betalings- og shoppingløsningen Klarna, som har gjort en stor internasjonal moteundersøkelse.

Sommerens motetrender

Mer enn 15 000 personer mellom 18-45 år har blitt spurt om hvordan pandemien har påvirket deres forhold til mote og hvordan den vil bli påvirket etterhvert som vi går vekk fra hjemmekontor, og ut av joggebuksa, og tilbake til hverdagen med våre flotte kolleger.

Både kvinner og menn har oppgitt i undersøkelsen at interessen deres for å bruke farger har endret seg under pandemien. Og fargene som flest tror vil trende er aquamarin, blå og sort.

– Valg av farger på klærne våre er sterkt koblet til hvordan vi føler oss. En nøytral og mer jordnær farge føles trygg og sikker. Glade, sterke farger utstråler glede, håp og kreativitet, sier Klarnas fashion director, Emilia de Poret, i en pressemelding.

Men det er ikke bare farger vi vil bruke. Spesielt kvinner tror de vil bruke mer klær med blomstermønster i sommer, mens menn foretrekker mer abstrakte mønster.

– Etter å ha vært understimulert så lenge er det ikke rart at nordmenn ønsker å kle seg i farger og mønster nå når samfunnet gradvis gjenåpnes. I dagens visuelle kultur er det egentlig rart at klær og farger har gått så mye under radaren som det har gjort. Det har ikke akkurat vært slik at de vanlige butikkene har vært fulle av fargevalg. Farger har imidlertid en betydning. Når du møter et annet menneske er det de har på seg det første man ser, og med på å hjelpe oss å orientere oss om hvem de er – det er hinnen mellom oss selv og andre, det som gjør oss sosialiserte, sier Pia Henriksen i en pressemelding.

Pia Henriksen er en anerkjent, uavhengig moteviter, skribent og tidligere vært tilknyttet Oslo Met.

Vi vil ha baggy bukser og vester

At vesten blir med oss videre inn i 2021 er vi ikke akkurat lei oss for. Et så allsidig plagg som både kan styles utenpå skjorter, gensere og kule T-skjorter pakker vi gjerne med oss for å holde varmen, på en stilig måte, hvor enn vi skal i sommer.

Ifølge de Poret, ble vesten et populært plagg i 2021 da den både er praktisk og funksjonell.

– Den lettere dunvesten går jo også å style lag på lag og fungerer like bra til treningsklær som til jeans og skjorte, sier hun.

Denne sommeren skal vi også ut av sweatpants og inn i baggy bukser. Ifølge de Poret er også Norge en del av den internasjonale trenden med baggy bukser og buksene står høyt oppe på listen over hva nordmenn tror vil trende i sommer:

– De vide buksene, både den med høy midje og vide ben i silke, bomull eller denim, gjerne sammen med en stram overdel, og baggy jeans, er også tilbake for fullt. Sistnevnte er mer en «boyfriend jeans» som henger løst på hoftene og er vid i bena. En look som har tatt av på Instagram er med Rosie Huntington-Whiteley, i baggy hvite jeans stylet med en beige tanktop og beige remsandaler.

Disse trendene har nordmenn troen på:

Topp 5 sommertrender i Norge

 1. Fargerike klær (33 %)
 2. Baggy pants (25 %)
 3. Strikkede plagg (15 %)
 4. Blonder (14 %)
 5. Vester (13 %)

Topp 3 sko for sommeren 2021

 1. Sneakers (58 %)
 2. Sandaler (37 %)
 3. Joggesko (21 %)

Topp 5 mønstre for sommeren 2021

 1. Blomster (32 %)
 2. Ingen mønstre (26 %)
 3. Abstrakt (22 %)
 4. Striper (19%)
 5. Dyremønster (12 %)
Powered by Labrador CMS