ELLE DECORATION

Fargen du skal satse på i 2023 – ifølge ditt stjernetegn

På tide å finne fram malekosten?

Publisert Sist oppdatert

Vi får ikke nok av fargerike miljøer, trender og stjernetegn. Derfor har vi valgt å kombinere alle tre for å finne ut hvilken fargetrend du bør ønske velkommen hjem dette året – ifølge stjernene.

2023 er året der farger spås å gjøre sitt store comeback i våre hjem. Vi er ikke ferdige med den nøytrale basen, men er heller ikke redde for å skape kontraster gjennom små «pop» av farger. Så, hvilken farge passer best for deg og ditt stjernetegn?

Steinbukken 22/12 – 19/1: Soft hvit

Steinbukken lever for trygge rammer. Når det kommer til farger er tidløse nøytraler din melodi. Du har ingenting mot kontraster, sterke som subtile, men du er forsiktig med å dra det for langt.

Den myke, hvite fargetrenden er derfor helt perfekt for deg. Det er dempet og tydelig minimalistisk, men likevel lun. Tenk behagelig, framfor sterilt. Perfekt å style mot beige og brunt.

Vannmannen 20/1 – 18/2: Klarrødt

Vannmannen vet å sette pris på et oppløftende statement interiør. Du frykter verken forandring eller nye uttrykk, og når det kommer til farge eksperimenterer du ofte med maksimalistiske elementer i sterke farger.

I 2023 er det klarrødt som gjelder, men det trenger ikke være snakk om store flater, da selv det minste lille innslag gjør stor forskjell. Grunnfarger kommer også naturlig for deg, så bland gjerne inn med blått (og) eller gult.

Fiskene 19/2 – 20/3: Lavendel

Fiskene lengter etter å koble av. Du har et ekstra behov for å ha det harmonisk rundt deg, uten noen nevneverdig uventede elementer. Fargeskalaen er aldri helt nøytral, men likevel behagelig og nedtonet.

Drømmene lavendel er nyansen du utforsker i år. Alle nyanser fungerer like godt, og for å forsterke dynamikken går du får både lyse og mørke. Spesielt gjør denne fargen seg på tekstiler, som også er en perfekt måte å venne seg til nyansen.

Væren 21/3 – 19/4: Maroon

Væren lever for energi og passion. Det finnes kansje ikke en typisk palett for Væren, men når det er sagt kommer du ofte tilbake til rødt. Det er en brennende farge som passer godt til din karismatiske aura og sterke tiltrekningskraft.

Denne sesongen er det burgunertoner som gjelder. Nyansen er sofistikert, men på ingen måte tilbaketrukken. La fargen gjennomsyre interiøret i større og mindre grad, fra små statement elementer til møbler.

Tyren 20/4 – 20/5: Rosa

Tyren vet hva de vil ha. Du har et sterkt, tydelig bilde av både deg selv og din stil. Når det kommer til Tyren og farger, er det ofte fokus på de mørke tonene, men om det er et område du ser ut til å ville utforske nå, så er det pastellene.

En gjennomgående trendfarge for 2023 er rosa. Faren er gjennomgående i både interiør og mote nå, og gjerne i en pudderrosa nyanse. Dersom rosa blir for lekent, kan du heller satse på en mer skitten nyanse med en beige undertone.

Tvillingene 21/5 – 20/6: Gylden karamell og rav

Tvillingenes hjem preges av varme. Det er genuint, hjemmekoselig og gjennomtenkt – selv om visse detaljer kan ha kommet på plass ved en ren tilfeldighet. Du er vant til å innrede med farge, dempet som livlig, og elsker å live opp interiøret.

I år eksperimenterer du med naturtoner, rav og karameller. Se for deg det perfekte møtet mellom brunt og orange, passe brent og enkel å innrede med. La deg inspirere av Northern og lampen Heat som innlemmer kuløren på perfekt vis.

Krepsen: 21/6 – 22/7: Ultramarineblått

Krepsen innreder behagelig med den nøytrale fargeskalaen som base. Nøytrale toner passer deg perfekt, men du kan også like diskré innslag av farge, så lenge den gjennomgående nyansen er lys. Du er ikke fremmed for kontraster, så lenge kuløren matcher resten av interiøret.

Nå er blått, en evig klassiker, nok en gang aktuell. Lyseblått og pasteller gjør gjesteopptreden, men det er poppende ultramarineblått som spiller hovedrollen. En noe mer blålilla hybridfarge vil også vokse på deg denne sesongen.

Løven 23/7 – 22/8: Varme toner

Løvens hjem er både sjarmerende og kreativt. Personlig innredning er din nisje, med en tydelig energi og oppfriskende aura. Det stramme skandinaviske har aldri vært helt din stil, noe du fortsatt står fast ved.

Den varme fargetrenden med guloransje i fokus, er nøkkeltendensen for deg i 2023. Et ton-i-ton-miljø, der samme eller lignende nyanser forekommer i ulike detaljer, inspirerer deg litt ekstra akkurat nå og resonnerer godt med din sterke karakter.

Jomfruen 23/8 – 22/9: Gulgrønt

Jomfruen og den klassiske skandinaviske innredningsstilen er en god match. Du foretrekker asketiske overflater, med så få detaljer som mulig. Du setter også pris på farge, så lenge den naturnære, røde tråden forblir intakt.

Du faller ofte tilbake til jordtoner og grønt. I år forsterker du den avslappede følelsen gjennom oppfriskende gulgrønne toner. Elementet av farge finnes der, uten at det dominerer interiøret og oppleves voldsomt.

Vekten 23/9 – 22/10: Nyanser av blått

Vekten er et energisk stjernetegn med en gjennomgående varme. Ditt ideale hjem er rett på sak og hvert objekt som står framme står der av en grunn. For å gjøre helheten mer dynamisk implementerer du livlige farger med en leken undertone.

Ditt 2023 ligger an til å bli bølgende blått, uten noen pekepinn. Her møtes dempede toner, babyblått og lyseblå toner i en behagelig mix. Om du vil skru opp helheten, bland inn flere ulike nyanser i et og samme rom.

Skorpionen 23/10 – 21/11: Skinnende metaller

Skorpionen er både streng og mystisk, og har et hjem som reflekterer dette. Selv om mørke, sobre toner er blant dine go-to favoritter, så har du ingenting imot kontemporære, moderne elementer.

Den sølvskinnende metalltrenden er fortsatt sterk, om ikke sterkere, enn noensinne, spesielt for Skorpionen. I likhet med flere andre stjernetegn handler dette først om fremst og små detaljer. Kombiner med det stilfulle sorte for en stram ramme.

Skytten 22/11 – 21/12: Lysegrønt

Skytten leter stadig etter det nye. Ditt hjem er detaljrikt, prestisjeløst og fullt av personighet så langt øyet ser. Å blande inn farger i alle mulige former er ingen nyhet for deg, snarere tvert om. Grønt er en nygammel favoritt i din portefølje av farger. I 2023 holder du fast i grønt, men fokuserer på en lysegrønn, nærmest pastellfarget nyanse. Det er en tilgivende farge, enkel å tilføre og smidig å innrede med i ditt allerede unike hjem.

Saken er hentet fra elle.se.

Powered by Labrador CMS