Årets farge 2022 fra Pantone: Very Peri

Foto: Imaxtree

Årets farge 2022

Publisert Sist oppdatert

Årets farge 2022: Er du klar for å omfavne fargen for 2022?

Very Peri – eller lilla, blir årets farge fra Pantone. Den nye fargen skal symbolisere fremtiden på en ny måte. En farge som er selvsikker, nysgjerrig og dristig. Very Peri skal vekke vår kreative ånd og åpne opp for den nye fremtiden som skal bli skrevet i 2022. En ny farge med nye spilleregler med andre ord.

– Pantone 17-3938 Very Peri er en dynamisk farge som oppmuntrer til modig kreativitet og fantasifulle utrykk. Leatrice Eiseman, Excecutive Director for The Pantone Color Institute

Oldtidens Kongelige gikk mye i lilla da det var en kostbar og sjelden farge, og den er ofte assosiert med ekstravaganse, luksus, fantasi og magi. Det sies også at fargen lilla skal ha en oppløftende effekt på humøret, samtidig som den skal roe ned nerver og booste kreativiteten.

Men det er ikke bare Pantone som løfter frem lilla for 2022. Motehus som Chanel, Valentino, Alberta Ferretti, Isabel Marant, Lanvin og Versace hadde alle forskjellige nyanser av lilla i deres vår -og sommerkolleksjoner.

Alberta Ferretti viste en drøm av en lilla kjole, mens Versace gikk for elementer av lilla ved et par strømpebukser og et metallisk miniskjørt. Chanel viste frem lekker og leken tweed i lys lilla og Isabel Marant en metallisk, lilla bukse vi drømmer om. Valentino - en lilla minikjole med matchende veske, stylet med gladiatorsandaler – den perfekte sommerlooken for 2022!

Vi er veldig klare for et nytt år med en deilig dose lilla i garderoben – så gjenstår det å se hva det gjør med humøret og kreativitet. Fargen er i hvert fall überfresh!

Årets farge 2022 på catwalken:

Foto: Chanel ss22

Foto: Chanel ss22

Foto: Alberta Ferreti ss22

Foto: Isabel Marant ss22

Foto: Isabel Marant ss22

Foto: Lanvin ss22

Foto: Lanvin ss22

Foto: Lanvin ss22

Foto: Valentino ss22

Foto: Valentino ss22

Foto: Valentino ss22

Foto: Valentino ss22

Foto: Versace ss22

Foto: Versace ss22

Powered by Labrador CMS