kultur

«Selv ble jeg veldig seksualisert på high school fordi jeg hadde store pupper»

ELLE tok en prat med Hollywoods' nye it-jente.

Publisert Sist oppdatert

Med to Emmy-nominasjoner i 2022 og en Marvel-rolle på trappene får Hollywoods nyeste it-jente nå smake den søte suksessen etter all den harde jobbinga.

Sydney Sweeney dukker opp på Zoom-møtet vårt med perfekt krølla hår og våkne øyne under de vakre vippene. Hun slår noen vitser om tapetet med store blomster og traner som utgjør bakgrunnen hennes. Tapetet har hun forøvrig kjøpt på Etsy og hengt opp selv, men ellers framstår hun nokså avslappa og rolig både i forhold til Zoom-intervjuet og seg selv.

At hun er utropt til dronninga av Generasjon Z-roller tar hun helt med fatning. Det er faktisk ganske utrolig, med tanke på det uvanlige livet hun lever, at hun i en alder av 25 er i besittelse av en slik enorm sinnsro.

Sydney Sweeney på cover av vår marsutgave.

Hun har akkurat avslutta en rekke seine kvelder med opptak for et foreløpig hemmelig prosjekt, der de har holdt på til både seks og sju neste morgen, og på «fridagene» er hun på opptak for reklamekampanjer. Samtidig som hun nettopp har rundet av «award season», der hun fikk to Emmy-nominasjoner for rollene sine som Cassie Howard, en selvdestruktiv high school- jente som sliter med å finne seg selv i HBO-serien Euphoria, og som Olivia Mossbacher; et typisk Twitter-troll i form av en tenåringsjente i The White Lotus.

Sydney Sweeney i The White Lotus' første sesong.

Nå for tiden er det langt mellom de dagene der hun bare kan være «den vanlige Syd», som hun sier det, den jenta som mekker på gamle biler, baker og går i fjellet. Men det er det høye tempoet som holder jenta fra Spokane i Washington gående. Hun filmet sine første to store serier – Netflix- serien Everything Sucks! i Oregon, og Sharp Objects i California – samtidig, der hun fløy fra sett til sett etter behov.

«Jeg har oppdaga at jeg trives med denne hektiske galskapen,» sier hun. «Jeg visste at dette var drømmen min, og at drømmen var i ferd med å bli sann – og jeg var veldig innstilt på å jobbe enda hardere for å få den karrieren jeg ønsket meg.»

Sydney spilte mot bl a Amy Adams i kritikerroste Sharp Objects.

Nå, etter mer enn 13 år i bransjen, er navnet hennes på alles lepper. Det er ikke sjelden at ansiktet hennes dukker opp overalt på nettet, men hun er tydelig på at hun foretrekker at disse virale øyeblikkene er forbeholdt en rolle-sammenheng.

«Jeg har en ekstrem sceneskrekk, så jeg skulle ønske noen hadde fortalt meg hvor mye jeg, som Sydney, trenger å uttrykke meg verbalt, fordi jeg føler meg mye tryggere i rollefigurene mine,» sier hun. Det er hevet over enhver tvil at hun legger hele sjela ned i rollene sine, og selv om hun utad virker temmelig avslappa, har hun et helt annet enn avslappa forhold til jobben sin.

Med Dakota Johnson under innspillingen av Madame Web.

Så hva skjer nå? Jo, Marvels Madame Web. «Jeg kjempa for å få den rollen,» forteller Sydney. «Og dette har vært en fantastisk reise som jeg er veldig stolt av å ha fått være med på.»

Om Emmy-utdelingen

«Dette har vært mer enn 13 år med mye jobb, jeg har måttet ofre mye og har fått utallige avslag. Nominasjonene betyr mye for meg, og jeg håper jeg har greid å gjøre foreldrene mine stolte – fordi de ga opp mange ting i livet sitt for å kunne hjelpe meg med å følge drømmene mine.»

«Å være til stede på EMMY-utdelingen for første gang og attpåtil være dobbeltnominert, var en stor ære for meg. Det var en bursdag jeg aldri kommer til å glemme. Jeg var temmelig starstruck da Mariska Hargitay og Christopher Meloni var på scenen; jeg fikk aldri sagt hei til dem, men det øyeblikket ble foreviget i den eneste videoen jeg har på telefonen min fra den kvelden.»

Sydney Sweeney på Emmy-utdelingen med sine medspillere fra The White Lotus.

Om rollen som Cassie

«Jeg var litt sånn ... ‘Cassie, huff da. Hvorfor?’ Cassie hadde det tøft. Det var en liten stund der jeg bare tenkte ‘når skal denne jenta få slappe av?’. Men som skuespiller er dette en utrolig morsom rolle å spille. Jeg elsker å være på disse sinnssyke stedene, og jeg håper det blir enda mer galskap i neste sesong.»

Om seksualiseringen av Cassie

«Selv ble jeg veldig seksualisert da jeg gikk på high school fordi jeg hadde store pupper. Egentlig er det nokså pussig; det som ble sagt om Cassie i Euphoria, begynte folk å si om meg i mitt virkelige liv. Det var ganske sprøtt – fordi vi jo prøvde å framstille en karakter som var hyperseksualisert, og hva som var årsak og virkning for henne. Men altså ... Sånn var det.»

Om å starte familie

«Helt siden jeg var veldig liten har jeg hatt lyst til å være mamma. Jeg elsker unger og deres livlige fantasi; de er et lys og en berikelse i livet. Og å bli mor tror jeg er det mest normale jeg kan oppnå i livet mitt.»

Om familiens støtte

«Folk sier at de støtter deg og at de unner deg suksess, men jeg har skjønt at mange av dem kun går rundt og venter på at du skal få en nedtur. Det var familien som var der for meg før jeg ble et kjent navn, og når vi er sammen er jeg fremdeles bare Syd. Dette er veldig viktig for meg. De kommer alltid til å være der for meg – uansett om jeg fortsetter som skuespiller eller finner på noe helt annet.»

Sydney Sweeney i rollen som Eden i The Handmaid's Tale.

Om å trosse forventninger

«Da jeg var hjemme på high school (innimellom filmopptak), kunne jeg føle meg så usikker og stigmatisert. Folk kunne spørre meg om når jeg skulle finne meg en skikkelig jobb, eller om når jeg skulle komme hjem og gifte meg og få et virkelig liv ... Men jeg visste at hvis jeg ga opp drømmen min, ville jeg ikke kunnet leve verken med det eller med meg selv. Jeg kunne ikke tillate meg å gi opp, eller å la andre mennesker fortelle meg at jeg ikke var bra nok og at jeg ikke kom til å greie det. Jeg bestemte meg for å jobbe så hardt som overhodet mulig for å kunne oppfylle drømmene mine.»

Powered by Labrador CMS