Fem Fine: Espadrillos

Foto: @jeannedamas / Pinterest

Espadrillos – sommerskoen over alle sommersko!

Publisert Sist oppdatert

Espadrillos: Sommerens ultimate sko for den spontane.

Dersom du kun skal satse på ett par sko i sommer, så er Espadrillos IT! Komfortable, chic og perfekt for en dag-til-kveld-look som – la oss bare innrømme det – er sånn vi aller helst vil kle oss på sommeren (lenge leve spontane sommerkvelder, eller hva?).

Espadriller kommer i mange ulike varianter, men har ofte et lite platå. Noen er helt flate, mens andre har en form for kilehæl.

Espadriller stammer fra Spania, og visstnok har de vært produsert siden 1300-tallet. Tradisjonelt sett består de av kanvas og flettet jute, men nå finnes de også med skinn, blonder og alle tenkelige varianter!

På samme måte som stråvesken, tilfører også et par Espadriller antrekket en sommerlig touch, og passer perfekt med vårt favorittmateriale for sesongen, nemlig lin.

Vår evige girlcrush, Jeanne Damas, bruker Espadrillos til så og si alt, og vi lar oss inspirere av hennes franske, feminine stil denne sommeren (og resten av året).

Foto: @jeannedamas

Espadrillos til sommeren

Vi ELLEsker lissene på disse! Perfekte sko til hverdagen som virkelig gir antrekket det lille ekstra.

Foto: Produsentene

Espadrillos med knytebånd, 999 kr (annonse)

Disse ser kanskje høye ut, men takket være kilehælen er de likevel komfortable og gode å gå med! Tenk disse med en bohemsk maxikjole eller en sommerlig linkjole!

Foto: Produsentene

Espadriller med platå, 890 kr (annonse)

Chloé er av motehusene vi virkelig følger med lupe om dagen, spesielt etter Gabriela Hearst tok over som sjefsdesigner. Vi er rett og slett fan av alt hun gjør!

Foto: Produsentene

Espadriller med lisser og logo, 4000 kr

Vi kan ikke snakke om Espadrillos uten å nevne Castaner. Dette motehuset har produsert Espadriller i snart 100 år, og fikk ikonstatus gjennom sitt samarbeid med Yves Saint Laurent på 70-tallet. De har utallige modeller i alle tenkelige farger og variasjoner, og er virkelig the-go-to-brand for Espadrillos.

Foto: Produsentene

Espadriller med lange lisser, 850 kr

Og apropos Yves Saint Laurent eller Saint Laurent, så er er fortsatt Espadrilles å finne i deres sortiment. Helt perfekt for deg som fortrekker flats, og en god investering som et mer sommerlig alternativ til loafers.

Foto: Produsentene

Lave Espadrillos i skinn, 4500 kr

Powered by Labrador CMS