5 grunner til å pleie vennskap

Foto: Getty Images

Hvorfor er vennskap så viktig for oss, og hvordan kan vi pleie de viktige menneskene i livet vårt?

Publisert Sist oppdatert
Hedda Brodtkorb er livsstilscoach, og sammen med skjønnhetsskribenten Silvany Bricen står hun bak Norges gladeste velværepodkast, Hey Babe! I podkasten forsker og deler de på alt de kan innen skjønnhet, velvære og motivasjon. Sjekk ut deres Instagram og podcast for masse spennende og inspirerende innhold.

5 grunner til å pleie vennskap:

Hey Babe!

Det siste året har isolasjon blitt en del av hverdagen, og terskelen for å ta steget og ta initiativ til noe sosialt sitter langt inne for mange, men de nære vennskapene skjer ikke av seg selv. Mange av oss sliter med å bli kjent med nye mennesker og utvikle gode forbindelser. Uansett alder eller omstendigheter, er det heldigvis aldri for sent å få nye venner, gjenoppta gamle bekjentskap, eller forbedre våre sosiale liv, emosjonelle helse og generelle velvære.

Hvorfor er vennskap så viktig for oss, og hvordan kan vi pleie de viktige menneskene i livet vårt?

Vi blir glade!

Å tilbringe tid med positive venner kan løfte humøret vårt og frigjøre endorfiner som gir oss påfyll av energi. Hva med å glede noen litt ekstra i dag? Skriv en liste på hvilke energigivende venninner som er viktig for deg, send dem et koselig kort, eller kjøp en liten blomst som takk.

BFF's gir oss god helse

Å ha et aktivt sosialt liv kan styrke immunforsvaret vårt og bidra til å unngå isolasjon, som kan være en medvirkende årsak til å redusere stress og depresjon. Spør deg selv hvilken sosiale opplevelse som ga deg energi denne uken, og tenk på hva du kan gjøre for å få litt ekstra påfyll av positivitet i neste uke.

Venninner hjelper oss

Å ha noen å dele problemer eller vanskelig avgjørelser med er ofte god terapi. En solid BFF kan hjelpe oss med å takle utfordringer vi synes det er vanskelig å håndtere alene.

Det kan være krevende å være den som alltid må trøste, men en god venninne holder ut! Å sende henne en melding der du forteller henne om hvor mye du setter pris på hennes tålmodighet i den fasen du er i nå, kan gi henne en boost for dagen.

Bedrer selvtilliten vår

Vennskap går begge veier, og det å gi-og-ta bidrar til en bedre følelse av egenverd. Å være der for vennene våre får oss til å føle oss til nytte for dem, og dette gir mening til livet vårt!

Ikke glem å gi komplimenter til venninnen din når du ser at hun lyser av stolthet over noe hun har fått til. Din anerkjennelse betyr mer enn du aner!

Ho’s before bro’s

Dumper kjæresten din deg, så har du alltids en venninne som backer deg, og som kan servere deg iskrem – og det er mye verdt. Er det noen du vet har det vanskelig nå? En melding eller telefon kan bety mye, en dag er det du som trenger litt ekstra kjærlighet.

Hedda Brodtkorb / Heybabe! Podkast

Tips: I episode 92 - «Slik får du nye venner» i Hey Babe!-podkast, snakker vi om hvordan vi kan møte nye venner langt opp i voksen alder. For mange er dette noe man tenker er vanskelig å få til, men vi tror nok så saktens vi kan klare å hoste opp noen gode råd her! God lytting!

Hedda Brodtkorb og Silvany Bricen

Denne uken tipser også Silvany om hvordan du unngår «maskne».

Powered by Labrador CMS