Oppskrift: Pasta Limone

Foto: @annasimon.syd / @yehsoyummi

Denne retten smaker av vår!

Publisert Sist oppdatert

Pasta limone: Det er lite som skaper den samme optimistiske følelsen av at våren er på vei, som å finne Amalfi-sitroner i butikken. Saftige, proppfulle av vitaminer, og lekre med sine grønne blader. Ikke minst får det meg til å ville planlegge sommerferien.

Det er også lite som smaker så mye av vår (og sommer) som pasta limone, og hvem vil vel ikke servere en smak av varme, deilige dager til middag?

Slik lager du pasta limone

Du trenger (til to personer):

- 400g pasta (gjerne pappardelle, tagliatelle eller spaghetti)

- 1 sitron (revet skall)

- 2 sjalottløker

- 1/2 dl fløte

- smør

- pepper

- salt (til koking av pasta)

- 60g parmesan til sausen + litt ekstra til topping

- frisk persille

Slik gjør du:

Sett pastavann til koking og vær raus med saltet (det skal smake sjø). Finhakk sjalottløken, riv sitronskallet og mål opp riktig mengde av fløte før du starter, slik at du ikke trenger å tenke på dette mens du lager mat.

Koking av pasta: Når vannet koker har du i pastaen, og lar denne koke til den er al dente (litt tyggemotstand). Ta vare på litt av pastavannet når du skal helle det av pastaen, og la dette stå klart til bruk.

Pastavannet inneholder stivelse som bidrar til smak og jevning av pastasausen. Det sørger også for at sausen "fester seg" bedre til pastaen.

Smelt smør i en stekepanne, og tilsett finhakket sjalottløk. La dette surre litt sammen før du har i fløte, revet sitronskall og 60g parmesan. Du kan også ha i nykvernet pepper og litt salt, om du ønsker. Spe på med litt av pastavannet mot slutten, og sørg for at sausen virkelig får trekke.

Så blander du pastaen sammen med sausen, slik at de blir som ett.

Server retten i skåler med litt fersk persille og parmesan på toppen, et voila – middagen er klar!

Powered by Labrador CMS