En «naturlig» deodorant det er verdt å prøve

Jakten på en god, «naturlig» deodorant fortsetter...

Publisert Sist oppdatert

Du har sikkert hørt det før: «Naturlig deodorant – dette er de aller beste», eller «Denne naturlige deodoranten er helt magisk» (gjerne på engelsk, på en eller annen amerikansk nettside). Sannheten er: de aller fleste «naturlige» deodoranter... funker ikke! Jeg vil understreke at dette også, selvfølgelig, er veldig individuelt! Det som ikke funker for meg, funker kanskje for deg og vice versa.

For meg har noen av de funket helt topp når jeg har sittet hjemme, helt alene, foran TV-en med serie-maraton. Men, utenom korona, er jo ikke dette en realistisk stress-test. Med en gang pulsen har økt, eller jeg har deltatt på et litt anstrengende møte, har disse «most amazing natural deodorants» failet!

Aller først; hva er egentlig en «naturlig» deodorant? I dette tilfellet er det en deodorant uten aluminium.

Det som er viktig å huske på at aluminium er et antiperspirant som reduserer svette. Ved å fjerne denne aktive ingrediensen, fjernes også denne egenskapen, som jo for de fleste er den viktigste delen av en deodorant.

De lærde strides om aluminiumssalt er skadelig for kroppen, men det er ingen tydelig forskning som viser at det finnes noen sammenheng mellom for eksempel brystkreft og bruk av deodorant med aluminium. Det sies derimot at langvarig bruk av en deodorant uten aluminium, kan resultere i mindre svettelukt, fordi porene ikke tettes på samme måte som ved en «vanlig» deodorant. Undertegnede har aldri testet denne teorien, da det har vært et (til tider sterkt) behov for deodorant med antiperspirant!

I et forsøk på å eliminere «sterkere» skjønnhetsprodukter fra min rutine, har jeg lenge vært på jakt etter en god deodorant, uten aluminium, som er tilnærmet lik en deodorant med. Til nå har jeg testet nærmere 10-15 varianter (uten å overdrive), og har endelig funnet noen favoritter.

Deodorant uten aluminium:

Aurelia Probiotic Skincare Cream Deodorant

Dette er den absolutt beste jeg har testet. Jeg var superskeptisk, da den kommer i kremform og må smøres utover, men jeg ble positivt overrasket. Det at jeg måtte smøre den på, ble jeg fort vant til, og konsistensen er myk og litt «pulveraktig» – den blender også fint inn i huden etter noen minutter.

Kremen dufter sterkt av blant annet sandeltre, appelsin, grapefrukt og lavendel, og den gode lukten holder seg faktisk overraskende lenge!

Deodorant fra Aurelia/Kicks.no, kr 275.

Origins No Offence

Dette har blitt en annen favoritt blant aluminium-frie deodoranter, spesielt på grunn av den digge konsistensen. Den har en «gjennomsiktig» og fast formula som er lett å påføre – armhulen blir heller ikke klissvåt etter påføring (som noen andre deodoranter).

Deodorant fra Origins/Kicks.no, kr 175.

Bonus: Mega Babe Rosy Pits

Denne deodoranten selges dessverre ikke i Norge (enda), men jeg måtte ta den med allikevel (det skal gå an å bestille varen på Amazon, også kan vi jo håpe at Ulta begynner å shippe til Europa snart).

Dette er dessuten et veldig fint, kroppspositivt brand å følge! De kommer med spennende nyheter titt og ofte, og gründeren bak, Katie Sturino, er så morsom å følge på Instagram.

Deodorant fra MegaBabe, ca. kr 115.

Malin + Goetz Eucalyptus Deodorant

Deodoranten fra Malin + Goetz med duft av eucalyptus, er en unisex variant som det er verdt å teste ut. Den lukter skikkelig rent, og er perfekt å bruke etter shaving, da den er veldig mild mot huden.

Eucalyptus-deodorant fra Malin + Goetz, kr 295.

Ble du fristet til å teste noe annet «nytt»? Sjekk ut vår dom på sjampobarer.

Powered by Labrador CMS