MOTE

En blazer – tre antrekk

Til middag med venner, kontoret og date!

Publisert

Saken inneholder annonselenker

Det skrives og prates mye om basegarderoben, garderobeklassikere og såkalte "must haves". Men hva betyr dette egentlig i praksis? Vel, hvis man virkelig skal stress-teste hvorvidt et plagg kvalifiserer som noe du tilsynelatende "må ha" er det ingenting som er mer effektivt enn det å se for seg hvilke ulike antrekk dette plagget kan brukes til.

Blazeren er et av plaggene som ofte nevnes som et baseplagg. I disse tider der vi alle sjekker kontoen litt oftere enn før, og kanskje også shopping-budsjettet har fått et merkbart kutt, er disse allsidige plaggene ironisk nok mer verdt enn noen gang.

Så, kan ett og samme plagg – i dette tilfellet en blazer – styles på tre ulike måter, til tre ulike anledninger? Vi prøver.

En dobbeltspent, pinstriped blazer – det kan nesten ikke bli mer klassisk? Dette er en typisk plagg du også kan finne hos vintage-butikkene. Vi har tatt utgangspunkt i denne oversized varianten. En av fordelene med en oversized blazer er at den kan brukes året rundt, også med ullgenser under.

Anledningene vi har sett for oss er: middag med venner, på jobb og en date.

Middag med venner

Okei. Til en middag med venner vil vi alltid pynte oss litt ekstra. En kveld med åpenhet, latter, god takhøyde, kvalitetstid og cocktails. Dette er også en perfekt anledning til å teste ut kreativ styling for et publikum som faktisk setter pris på det. Med andre ord – en gylden anledning for styling-triks som mis-match, print på print og statement-tilbehør.

Her har vi lekt oss med to av sesongens store trender: denim og det metalliske.

Til kontoret

På kontoret vil man gjerne føle seg sharp, men likevel avslappet og komfortabel. Vi elsker jobbantrekk som lett kan styles fra dag-til-kveld, og til dette antrekket kan de høyhælte skoene i denim eller det metalliske statement-smykket fra Pearl Octopuss.y (fra antrekk: middag med venner) forandre hele antrekket på et blunk. Heldigvis har vi også funnet en jobbveske fra franske Poléne som har plass til det lille ekstra, enten det er smykker, sko eller makeup.

På kontoret går vi for klassikeren, jeans og skjorte med pinstriped blazer. Vi lar detaljene fullføre antrekket, og går for en lavendelfarget skjorte med striper, slik at det blir striper på striper med blazer og skjorte, som skaper et litt mer spennende uttrykk sammenlignet med en klassisk ensfarget skjorte.

Når det kommer til tilbehøret gjør et par minimalistiske mules fra Toteme looken komplett. En liten hel kan gjøre mye for hvordan man føler seg, og det faktum at disse også komfortable gjør at de fort kan få fast plass under pulten.

Til daten

På daten vil vi gå for en mer nøytral look enn på middag med venner, så her blir det helsort. Siden blazeren er oversized våger vi en sexy kombinasjon med en strikket tubetopp og skinnbukser.

En søt vintage-inspirert (les: drømme) veske gjør looken mykere og hakket mer romantisk, og høye hæler i metallisk gull sørger for selvtilliten vi elsker. Du kan selvfølgelig også gå for et par lave kitten heels, som de fra Toteme (nevnt ovenfor).

Powered by Labrador CMS