Unge & lovende: Emma Bones

Foto: Martin Rustad Johansen

Emma Bones (19) har fått en pangstart på karrieren. Hun slo igjennom i NRK-serien Heimebane, og har fått en rolle i den dansk-norske Netflix-produksjonen Ragnarok.

Publisert Sist oppdatert

Det største Emma Bones har opplevd i karrieren så langt var da hun fikk beskjed om at rollen i Heimebane var hennes. Nå vil hun bygge videre på det hun har lært fra suksesserien.

– Mange sier at de skal bli skuespiller eller artist når de er barn. Jeg var én av dem. Jeg var vel ti–elleve da jeg bestemte meg. Jeg kjente at det var riktig å stå på scenen. Det var bare gøy. Jeg gikk i andre klasse på videregående da jeg hørte om en serie som trengte en trøndersk jente, så jeg dro på åpen audition. Den var på en skole, og alle ventet på tur i en gymsal. Det virket som om alle trønderske jenter mellom seksten og nitten var der. Det var første gang jeg gjorde noe foran kamera, og jeg fikk litt sjokk. Første og andre runde skjedde i løpet av helgen, og så hørte jeg ingenting over en lengre periode. Jeg sto og ventet på bussen da de ringte meg for tredje prøve, og jeg dro til Oslo for å filme med Ane (Dahl Torp, journ. anm). Da var drømmen så nær, og det ble så viktig og så nervepirrende å få rollen. Det er vilt å nå helt fram i en sånn prosess.

Emma går alltid med ringer i ørene, og ønsker seg flere piercinger.

Hva drømmer du om?

– Jeg har veldig lyst til å gå Teaterhøgskolen. Det kommer godt med å ha en utdanning, og jeg vil lære mye mer om faget. Jeg har søkt for første gang nå, og hvis jeg ikke kommer inn så blir jeg nok skuffa. Samtidig vil det gå bra, jeg har fortsatt god tid. Så jeg regner egentlig med at dette blir et slags friår, der jeg kan jobbe på kafé og gjøre litt skuespill. Jeg forsøker å minne meg selv på å ta én ting av gangen, ta valg for egen del, være hovedpersonen i mitt eget liv, ikke gjøre ting fordi alle andre gjør det.

Hva er det rareste med å bli et kjent fjes?

– Det er at folk kjenner deg igjen. Det er rart og interessant at så mange folk ikke skiller fiksjon og virkelighet. Ved flere anledninger har jeg fått tilbakemeldinger som tilsier at jeg ER Camilla i Heimebane. Det er sprøtt å få kjeft for noe som er en rolle, det fikk jeg etter abortepisoden der Camilla ikke forteller kjæresten Adrian om det.

Hva slags rolle håper du å få spille?

– Jeg har alltid villet være havfrue, eller noe litt tullete. Noe med masse spesialeffekter, og en historie som er litt fantasy og litt superhelt. Det hadde vært fantastisk gøy!

Powered by Labrador CMS