Emilies beste treningstips

Møt vår nye faste helse-og ernæringsspaltist; Emilie Nereng! Du kjenner henne kanskje best som "Voe"?

Publisert Sist oppdatert

Hei, alle - lenge siden sist!

Nå har jeg straks en bachelorgrad i ernæring og det er derfor helt enormt stas å få dele inspirasjon om mat, kropp og helse i ELLE!

Jeg har lært masse om kroppen vår, hvor fantastisk den er, og hva som skal til for å ta vare på den på best mulig måte.

Å avslutte en åtte år lang bloggkarriere var starten på en litt ny Emilie; nemlig en som skal ta valg basert på hva som er best for meg. Det å legge ned blogg og Instagram var dumt sett fra et økonomisk perspektiv, det lukket dører og muligheter og føltes både galt, skummelt og ubehagelig – men fy søren, så riktig det var.

Vi bryr oss så mye om hva andre mener at vi altfor sjelden tør å prioritere oss selv og vår egen helse først. Men ved å ta slike egoistiske, små ubehagelige avgjørelser, begynner man å observere livet på en litt ny måte.

Jeg, for eksempel, begynte å tenke over hvor rart det er å ta bilde av seg selv hele tiden. Hvor unaturlig det er at vi har speil overalt. Hvor fort vi lar speilbildet avgjøre hvordan vi skal føle oss, i stedet for å kjenne etter hvordan vi egentlig har det. Hvordan kroppen vår puster, beveger seg, fordøyer og funker er faktisk helt fantastisk, og likevel klarer vi å snakke så stygt om den.

Det er nesten fascinerende hvordan vi lar negative tanker og betydningsløse ting styre livene våre. Hadde jeg skjønt disse tingene tidligere kan det hende jeg hadde taklet tilværelsen som blogger bedre, men jeg tror avgjørelsen om å slette alt var viktig for å se alt med nye øyne.

Siden jeg sluttet å blogge har jeg funnet en mat- og treningsglede jeg ikke hadde kjent på tidligere. Dette er nå noe jeg gjør for meg selv, for å oppleve mestring og glede – i stedet for å føle seg mislykket over å aldri oppnå et urealistisk ideal. Denne treningsgleden er noe jeg unner alle å oppleve. Derfor har jeg lyst til å dele mine aller beste treningstips.

Emilies beste treningstips

1. Tren av riktige grunner

FÅ ENERGI OG TRENINGSGLEDE

Trening for å jakte et bestemt utseende vil ikke gjøre deg lykkelig, heller tvert imot. Du har din egen, unike kropp, og den kan gjøre fantastiske ting! Fokuser på gleden og energien du får, og at du blir sterkere for hver økt.

2. Unfollow og ha Instagram-fri

GI DEG SELV EN SOME-PAUSE

Stopp å følge alle som gir deg dårlig samvittighet og logg av innimellom. På Instagram følger vi gjerne folk vi enten ser opp til eller sammenligner oss med, og som vi alle vet, er det jo kun de aller beste bildene vi legger ut.

3. Meld deg på et løp!

SKAP MESTRINGSFØLELSE

Det var slik jeg begynte å like løping! Da fikk jeg en grunn til å gidde å løpe (haha), og det er faktisk ingenting som slår mestringsfølelsen etterpå!

Tre løpeskofavoritter: Disse sorte Nike joggeskoene føles like raske som de ser ut! De er lette og gir god demping gjennom lange løp. Nike Zoom Pegasus Turbo, kr 1949 // Floatride Run Flexweave

fra Reebok, kr 1549 // Fresh Foam Zante Pursuit fra New Balance, kr 1299.

Nå er løpsesongen i gang for fullt, og her er noen du kan melde deg på:

25. mai: EcoTrail

(10, 21, 31, 50 eller 80 km)

28. mai: Fornebuløpet

(3, 5, 10 eller 18 km)

1. juni: Beitostølen fjellmaraton

(1, 7, 10, 21 eller 42 km)

8. juni: Sommernattsløpet, Bergen

(5 km)

15. juni: Sommernattsløpet, Oslo

(5 km)

31. august: Toughest Oslo

(hinderløype)

21. september: Oslo Maraton

(3, 10, 21, 42 km)

Powered by Labrador CMS