Derfor EL(LE)sker vi de skandinaviske moteprofilene

Foto: Rasmus Weng Karlsen

Disse inspirerer oss igjen og igjen.

Publisert

Annonse i samarbeid med Zalando.

Skandinavisk mote har gått fra å være assosiert med stilren minimalisme, til å anerkjennes verden over som en feiring av personlighet, frihet, lekenhet og eksperimentering med uttrykk og identitet. Det kan nesten omtales som et stilbytte – the new scandi.

Mer enn noen gang handler stil om å fortelle en historie, og vise hvem man er, og de skandinaviske moteprofilene står i spissen av dette. Det å være en influenser handler ikke lenger utelukkende om å vise trender, det er også en viktig kilde til inspirasjon for alle som følger dem til å tørre å være tro mot sitt eget uttrykk.

Tør å vise det

Nå lanserer Zalando en kampanje som hyller nettopp dette, og oppfordrer oss alle til å 'tørre å vise det'. Med på kampanjen har de blant annet fått med seg danske Emili Sindlev, og tidligere ELLE-covergirl, Rawdah Mohamed.

I den anledning deler Rawdah og Emili sine tanker om stil, skandinavisk mote, og hvorfor visse trender aldri vil slå an i København.

Foto: Rasmus Weng Karlsen

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

– Rawdah: Fargerik, lag-på-lag, chic og modest.

– Emili: Avslappet og komfortabel, men samtidig er jeg aldri redd for å prøve noe nytt! Jeg har alltid vært fryktløs når det kommer til stil, og er ikke redd for å skille meg ut, så lenge jeg føler meg komfortabel. Jeg tror også at min stil handler mye om kontraster. Å blande nytt og gammelt, en oversized jakke med en smal kjole, eller en miks av ulike print. Det viktigste er å skape riktig silhuett og look.

Hvordan skiller Skandinavisk mote seg ut?

– Rawdah: Kombinasjonen av det fasjonable og praktiske. Det er enkelt, men likevel sofistikert og spennende.

Foto: Rasmus Weng Karlsen

– Emili: Jeg opplever at den Skandinaviske stilen ofte assosieres med ton-i-ton og minimalistisk chic, men vi er heller ikke redd for å eksperimentere, og vi har egentlig ingen bestemte regler når det kommer til stil. Jeg tror det handler om å gjøre det som fungerer best for deg og ditt liv, slik at du både kan føle deg bra, se bra ut, og samtidig være praktisk. Men kan du ikke sykle med det, kommer det definitivt ikke til å funke i København.

Foto: Rasmus Weng Karlsen

Hva treffer deg med denne kampanjen?

– Rawdah: Alle historiene som kommer fram og hvordan det binder oss sammen.

Foto: Rasmus Weng Karlsen

– Emili: Denne kampanjen treffer meg fordi fokuset ligger på å feire det å være seg selv og ha tro på den du er, som er noe jeg selv har tro på og alltid prøver å formidle til andre. Vi er alle akkurat den vi er ment til å være!

Live-shopping med Zalando x ELLE

Hold av datoen 24. mai i kalenderen! Da blir det live-shopping med ELLE x Zalando! ELLEs egen moteredaktør, Caroline Skjelbred og moteprofil, Janka Polliani, deler sine favoritter, og gir deg alle deres beste styling-tips!

Sjekk ut kampanjen hos Zalando her!

Powered by Labrador CMS