Emas juli-favoritter

Foto: Ema Bihor

Sko, bøker og Chloé – alt vi trenger denne sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Juli i mitt hjerte! I skrivende stund har jeg åpnet alt av vinduer og balkongdør for å høre på regnet som øser utenfor. Det er så koselig med sommerregn! De har meldt finere vær i ettermiddag. Da skal jeg ta på meg sommerkjolen og tusle nedover Grünerløkka. Sommer altså og det endelig uten restriksjoner! Og her kommer mine juli favoritter.

Her er Emas julifavoritter.

Leiligheten i Kroatia

Vi har (les: mama og daddy cool, hehe) leilighet i Kroatia. Den ligger helt nord i landet. Den har vi hatt noen år. Jeg har ikke vært der de to siste årene på grunn av corona, men nå er det endelig på tide å reise ned igjen! Jeg har feriert så lenge jeg kan huske med foreldrene og familien min. Jeg har ingen familie i Oslo, så da blir samlingspunktet i Kroatia om sommeren så utrolig viktig. Vi har bil der nede og pleier å ta oss turen til Italia (som ligger en time unna), farte rundt i Kroatia og besøke familie i Bosnia. Jeg ELLEsker å henge med daddy cool og mama.

To ord for ødeleggelse av Sandra Kolstad

Jeg ELLEsker å lese og jeg leser mest om sommeren (slik som veldig mange andre). Jeg slukte denne boka. Satt på Dapper på Løkka, alene, med noe godt i glasset i sola. Side etter side, så var den ferdig lest. Godt beskrevet av Ellen Sofie Lauritzen i DN: «To ord for ødeleggelse er en intens fortelling om kjærlighet og makt, eller makt forkledd som kjærlighet. Og den sitter lenge i, som en ordentlig vakker poplåt der alt stemmer.»

Processed with VSCO with c6 preset

Balkong i mitt hjerte

Da jeg kjøpte ny leilighet for seks år siden trodde jeg aldri jeg skulle få med balkong, men det fikk jeg! Det er ikke en solrik balkong, men det er sol på morgningen, doble dører og bare helt nydelig å kunne åpne opp. Leiligheten føles så mye større ut også. I år spanderte jeg på meg nye utemøbler fra H&M. Så deilig å sitte ute, enten alene eller sammen med venner.

Oldie, but goldie

Jeg er som et barn i godteributikken når jeg drar frem sesongklærne. Spesielt om sommeren med sommerkjolene (jeg har ei greie for kjoler). For noen år siden kjøpte jeg en See by Chloé kjole (på salg) på Den Dama på Frogner. Den er en stor favoritt hver sommer og jeg føler meg så fin i den (les: f*ck janteloven). Og du kan style den med alle typer sko. What's not to love?

Chanel

Og apropos sko! Jeg gikk seriøst halve Paris for å finne drømmeskoene som jeg har siklet på i nesten ett år (les: pandemi). Jeg ville egentlig ha de i rosa eller lilla, men falt pladask da jeg så de i hvit. De er så fine i tweed og de var utsolgt (i alle farger og fasonger) seriøst over alt Helt tilfeldig fant jeg de og selvfølgelig var det siste i min størrelse. Jeg aner ikke hva de kostet, jeg bare trakk kortet i lykkerus.

Reker på brioche-brød

Gjennom hele sommeren prøver jeg å spise sjømat så mye som jeg kan. Ja, jeg vet at sjømat egentlig smaker best på vinteren (mer smak, fordi det er så kaldt i vannet), men det er noe helt spesielt å spise det om sommeren. Min favoritt er (ferske) reker på brioche-brød (som jeg kjøper på Meny, steker i smør og har den i ovnen så den blir toast), med avocado, majones, rødløk, koriander og toppet med svart pepper og sitronsaft. Små gleder i livet spør du meg.

Powered by Labrador CMS