Oppskrift: Superenkle romkuler

Foto: Ema Bihor

Ema Bihor gir oss oppskriften på nydelige, balkanske julekaker.

Publisert Sist oppdatert

Jeg er veldig, veldig glad i desember og alt som hører til! En av de fineste tradisjonene jeg har er å bake balkanske julekaker sammen med mamma. Det har vi gjort hvert år så lenge jeg kan huske. Vi pakker de fint inn og deler til familie, venner, naboer og kollegaer.

Mamma har flere oppskrifter, men noen julekaker baker vi hvert eneste år. En av dem er romkuler. Små munnfulle kuler med rom og sjokolade, vendt i sukker. Disse er en stor favoritt! De smaker helt nydelig, er akkurat passe store og ser lekre ut på bordet (og på bilder, hehe). De er også enkle å lage, så jeg tenkte jeg skulle dele oppskrift.

Jeg håper det faller i smak!

Oppskrift på romkuler:

Ingredienser

200g usaltet smør, romtemperert

200g melis

200g kjeks (helst av typen Petit-Beurre), knust

200g valnøtter, knust

30g sjokolade (70% kakao), raspet

2 ss rom

1 egg

Sukker til pynt

Fremgangsmåte

Finn frem en bolle og miks master. Bland sammen det romtempererte smøret og melis til en glatt røre. Bland inn kjeks, valnøtter, sjokolade, rom og egg i røra. Kna det sammen med hendene til det blir en deig. Det skal være litt klissete, slik at det blir enkelt å rulle.

Rull kulene. En kule skal ca være en munnfull. Strø sukker på en tallerken og vend kulene i sukkeret. Oppbevar julekakene enten i kjøleskapet eller et sted kaldt.

Bli bedre kjent med Ema på ELLEs Instagram – under høydepunkter finner du Emas takeover.

Powered by Labrador CMS