Møt Jeanne Damas - En ekte Parisienne

Den franske it-girlen Jeanne Damas har gjort et samarbeid med Ellos, men hvem er egentlig den vakre brunetten med de fyldige leppene? Vi tok en prat med dama på hotellrommet hennes i Stockholm.

Publisert Sist oppdatert

Med sin eklektiske franske stil og væremåte, er 25 år gamle Jeanne Damas en inspirasjon for mange. Hun er en selvskreven gjest på første rad hos motehuset Chanel og har i tillegg sitt eget klesmerke, Rouje. Men hvem er egentlig den vakre brunetten med de fyldige leppene og de flørtende øynene? Vi møtte Jeanne Damas på hotellrommet hennes i Stockholm.

En ekte businesskvinne med sans for franske klisjeer:

For de som ikke kjenner deg, fortell. Hvem er egentlig Jeanne Damas?

Jeg er 25 år, og født og oppvokst i Paris. Jeg har mitt eget klesmerke, Rouje. Jeg driver også med teater og skuespill, jeg har faktisk gått på teaterskole!. Jeg har spilt noen små roller i noen franske filmer, men det er ikke skuespill jeg har lyst til å drive med... Også har jeg skrevet en bok(!), som kommer ut om tre uker. Den heter «a Paris» og inneholder portretter av en rekke franske kvinner som jeg finner inspirerende. Et voila. Det var litt om meg ;)

Som barn, hva skulle du bli når du ble stor?

Det er litt rart, men da jeg var liten drømte jeg om å bli psykolog! Jeg elsker å sitte og høre på andre snakke.

Men vil du anse deg selv som en sjenert eller sosial person?

Jeg er veldig sosial, og elsker å være rundt mennesker.

Hvordan ser drømmemannen ut?

Han er arkitekt og kjæresten min. Han er super fransk, elsker å reise som meg, elsker å sette seg i bilen og dra på helgeturer, akkurat som meg. Jeg bare elsker det faktum at han er arkitekt, og at han som meg er glad i strukturer, vakre bygninger og ja, det estiske ved livet.

Leonardo Dicaprio eller Orlando Bloom?

Leonardo Dicaprio, men bare fordi han er en skikkelig flink skuespiller.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

Tidløs og klassisk. Typisk fransk. Hehe.

Høye hæler eller sneakers?

-Alltid høye hæler. Jeg går faktisk nesten aldri med sneakers, bortsett fra Converse om sommeren, til korte kjoler og skjørt.

Så fortell oss om samarbeidet du har gjort med Ellos!

Jeg plukket ut mine hverdagsfavoritter fra høstkolleksjonen, også hadde vi en tre dagers fotoshoot i Paris. Masse klisjébilder, men Paris er jo litt klisjé så hvorfor ikke!? Kolleksjonen består av minimalistiske og tidløse klassikere du kan bruke hver dag. Litt som stilen min!

Hvilke fem ting bør man investere i denne høsten?

En kort, sort kjole i velour (midt favorittmateriale om vinteren! Det er et varmende, men samtidig sexy stoff). En herreinspirert dressjakke, gjerne i tweedmønster. Også elsker jeg kåper som er som en stor, varmende badekåpe som jeg kan svøpe meg inn i når det blir kaldere ute. Den perfekte jeansen, i en lys olafarge. Og den perfekte hvite skjorten, som helst skal være oversized, som om du har stjålet den av kjæresten din.

Rødvin eller hvitvin?

Rødvin, selvfølgelig. Alltid!

Hvor spiser du helst når du er i Paris?

På min pappas restaurant i Paris, jeg har vokst opp på kjøkkenet hans. Jeg er en håpløs kokk, men elsker å spise mat. Laks er nok min yndlingsrett. Pappa har en fransk restaurant nær Saint Martin i Paris, og det er ett minutt unna der jeg bor, så jeg drar som oftest dit hver dag for å spise. Restauranten heter Philo og ligger i 12 Avenue Richerand om dere er i nærheten.

I våre øyne, er du en ekte Parisienne. Hva foretrekker du å gjøre i Paris?

Enkle ting som å dra på kino. Jeg er sikkert på kino to-tre dager i uken. Vi franskmenn elsker "cinema". Jeg elsker også å sykle, og sykler hver dag til jobb. Også elsker jeg å dra på markedet, selv om jeg hater å lage mat, så elsker jeg å dra på markedet og ta en kaffe og føle at jeg er på ferie i Sør-Frankrike. Når det er marked i Paris, føles det litt som om man er i en liten landsby, og jeg elsker å bare sitte der og titte og drømme meg bort. Jeg har et lite "marchè" rett ved siden av der jeg bor - Marche d'Aligre. Det er billig og åpent hver dag bortsett fra mandager. Jeg drar alltid dit for å kjøpe blomster og frukt. Det blir ikke så mye handling av mat, med tanke på at jeg er verdens dårligste kokk, men jeg elsker å sitte der og kose meg med et glass hvitvin (til en forandring) eller en kopp te.

Men hvordan ser en vanlig dag ut i livet til Jeanne Damas?

Å, det er litt vanskelig å si siden jeg reiser så mye, men jeg elsker å ha rutiner når jeg først kan. Er jeg i Paris så drar jeg på kontoret vi har for klesmerket mitt, Rouje. Jeg elsker å stå opp skikkelig tidlig og bare kose meg med en kaffe hjemme. På kveldene liker jeg å dra på kino, to-re ganger i uken er jeg ute og spiser med venner. Ellers elsker jeg koselige middager hjemme sammen med venner. I Frankrike elsker vi sene, lange middager hjemme hos hverandre.

Hvor bør vi gå ut og spise i Paris da? Har du noen bra tips til oss?

Jeg går som oftest ut og spiser rundt der jeg bor. Le petit Marchè, kan jeg virkelig anbefale. Eller Le Square Trousseau g Le Square Gardette, som ligger like ved favorittmarkedet mitt. Når det kommer til shopping, må dere sjekke ut La Mode Vintage, en superbra vintagebutikk hvor du får kjøpt billig Saint Laurent og Lanvin klær blant annet og Merci - en butikk i Le Marais som selger klær, møbler og smykker. De har veldig mye kult!

Merci Jeanne!

Se bilder og filmsnutt fra samarbeidet med ELLOS under her:

[video width="1920" height="1080" mp4="http://www.elle.no/content/uploads/sites/19/2017/09/Mynewsdesk.mp4"][/video]

Til info inviterte ELLOS oss til Stockholm for å intervjue Jeanne Damas!

Powered by Labrador CMS