Josephine Goube opplyste ELLEtech

Jospehine Goube ga oss et spennende innblikk i den viktige jobben Techfugees gjør i verden.

Publisert Sist oppdatert

«Det første flyktinger spør om når de kommer til et nytt sted er om det er wifi her.»

Josephine Goube er CEO i den ideelle organisasjonen Techfugees, var initiativtaker til Girls In Tech London og ble kåret til en av Englands mest inspirerende kvinner av magasinet Marie Claire i 2015. I mars skal hun åpne en av verdens største tech-koferanser i USA, men i dag var hun på ELLEtech og snakket om det hun brenner mest for: å hjelpe flyktinger ved hjelp av teknologi.

STIGMATISERER FLYKTNINGER

Goube er 29 år og bor i Paris. Men hun reiser verden rundt i jobben sin. Hun har studert statsvitenskap og geografi, men det var tech hun landet på.

Allerede som 23-åring var Josephine Goube direktør for strategiske partnerskap på den digitale plattformen Migreat, som hjelper flyktninger i England, Italia, Tyskland, Spania og Frankrike med praktiske spørsmål rundt innvandringsprosessen.

– Når vi hører om flyktninger tenker de fleste på gråtende mennesker på vei ut av en båt, på en strand, eller i en flyktningeleir. Og de er fattige, skitne og kommer for å snylte på oss. Men sånn er det ikke. Et stort problem er at politikere framstiller flyktninger som kakerlakker, smuglere og terrorister for å skape frykt, sier Goube.

TECH GJØR VERDEN MINDRE

Hun fortalte forsamlingen på ELLEtech at det hun ser når hun er på steder der flyktinger kommer, er mennesker som sitter med smarttelefonene sine og prøver å få tak i familiene sine og orientere seg.

– Teknologi samler oss og gjør verden mindre. Og ved å bruke den riktig, kan den hjelpe mennesker i en helt ekstrem situasjon. Uten smarttelefoner og internett, hadde den humanitære krisen vært en mye større katastrofe.

Techfugees samler tech-ingeniører, gründere og startups, sammen med frivillige organisasjoner og ikke-statlige organisasjoner for å løse de mange utfordringene med innvandring og flyktningkrisen ved å benytte teknologi.

– Techfugees organiserer konferanser, workshops, hackathons og møter i hele verden i forsøk på å generere tekniske løsninger for og med flyktninger. At jeg brenner for dette er helt nødvendig. Som med klimaendringene, vet vi også at verden skaper flere flyktninger. Og jeg tror på et liberalt demokrati og mangfold. Og det er det Techfugees handler om.

INNFLYTELSESRIK

EU-kommisjonen har utnevnt henne til Expert On Immigration, og var i 2016 og 2017 på listen over topp 30 sosial entreprenører under 30 i Forbes Magazine.

– Anerkjennelsen forandrer ikke hvordan jeg ser på meg selv, men den gir meg muligheter i jobben min og omfanget av det jeg gjør. Jeg gjorde mye av det samme for to år siden, men da lyttet kanskje 10 personer, nå når jeg mange flere og det er fantastisk.

HVA KAN DU GJØRE?

Techfugees er en folkebevegelse av frivillige som strekker seg over hele verden. Vi spurte Goube hvordan vi kan starte å engasjere oss.

– Last ned appen KomInn og inviter noen hjem til deg på middag. Møt menneskene og vis dem at de er velkomne.

Powered by Labrador CMS