ELLE tipser: Norgesferie

Vi har vært på Norgesferie!

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke var jeg på Norgesferie og opplevde vakre Hardanger. Hvis du drømmer om å dra på Norgesferie kanskje allerede i år, til høsten eller neste år, har vi Norgesferie-tipsene du trenger.

Selv om denne sommeren også ble noe amputert for flere grunnet pandemien, og en utenlandsreise kanskje må vente til neste år, er det så mye vakkert du kan se og oppleve i vårt eget land. Du kan fortsatt få feriefølelsen bare etter noen timer i bil!

Dette gjorde jeg på Norgesferie!

Via Ferrata Trolltunga

En av de store planene for min Norgesferie var å gjennomføre Via Ferrata Trolltunga. Flere har nok hørt om Via Ferrata tidligere, da det finnes flere ruter rundt omkring i Norge. Via Ferrata Trolltunga ligger nemlig i Hardanger og er en helt fantastisk tur med nydelig utsikt.

Turen startet først med en seks kilometer sykkeltur og deretter en 45 minutters gåtur. Etter dette kommer du til selve Via Ferrata som er klatring i fjellveggen, hvor spesielt jeg, undertegnede, fikk kjent ganske godt på høydeskrekken. Men frykt ikke, med en trygg guide og tøffe venninner ved din side kommer du deg til toppen – hvis jeg klarte det, da klarer du det!

For å gjennomføre en slik klatretur som nybegynner er det fint å booke Via Ferrata Trolltunga gjennom et guidingselskap. Et alternativ er å booke gjennom Trolltunga Active – det gjorde vi, og vi var veldig fornøyde.

Da vi nådde toppen etter klatringen tok vi beina fatt ut på selve Trolltunga. Det var cirka en 45 minutters gåtur ut til tuppen hvor man kan ta nydelige bilder. Deretter vendte snuten hjemover, og en gåtur på cirka fire timer var foran oss. Turen tok tilsammen omtrent 10 timer og 30 minutter – det varierer såklart fra gruppe til gruppe.

De to første nettene sov vi i telt på Trolltunga Camping, som var en 30 minutters kjøretur unna Via Ferrata Trolltunga, noe som gjorde det enkelt å komme seg dit tidlig den morgenen vi skulle ut på tur.

Hotel Ullensvang

Etter en relativt tøff tur og mye inntrykk dagen før, var vi klare for å sjekke inn på Hotel Ullensvang i Lofthus – det er en kjøretur på cirka 40 minutter fra Trolltunga Camping. Dette var en gledens dag for mange etter to dager i telt og hotellet var helt nydelig og veldig romantisk. Med deilig spa, nydelig utsikt, god lunsj og middag er dette virkelig et sted jeg anbefaler å besøke.

Sidersmaking på Alvavoll frukt- og sidergård

Gjennom hotellet kan du booke sidersmaking på Alvavoll frukt- og sidergård. Sidersmakingen startet med en omvisning i området og deretter smaking på gården under et foredrag hvor du lærer enda mer– virkelig en fin opplevelse.

Ri hest på Geilo

På vei hjem valgte vi å stoppe på Geilo og Brusletto Gård for å ri på hest. Her får du din egen hest og man får en fin tur rundt i området på én time, men du kan også velge å ri i tre timer. Det var et fint pit stop på vei hjemover mot Oslo fra Hotel Ullensvang.

Kanskje fikk du også lyst til å oppleve Norge i sommer? Magiske Hardanger er virkelig verdt et besøk!

#Staycation

Lyst til å oppleve mer av Norge? Sjekk ut disse trehyttene!

Powered by Labrador CMS