skjønnhet

ELLE har testet behandlingen alle snakker om!

Her er alt du trenger å vite om Total Skin Solution.

Publisert Sist oppdatert

Vi gjør oppmerksom på at behandlingen ble sponset, men at saken er skrevet på et fritt, journalistisk grunnlag.

For et drøyt år siden tok ELLE  turen til Nomi i Oslo for å teste ut den anerkjente behandlingen Total Skin Solution. Dette er en laserbehandling som består av to ulike verktøy; en radiofrekvent microneedle i kombinasjon med en thulium-laser.  Veldig enkelt forklart så kan du se for deg at microneedlingen, Genius RF-verktøyet, «puffer opp» vevet i huden som en pute, og at laseren, Ultra Laser MD, stryker «putevaret» (huden) og fjerner «flekkene» (pigmentflekker og ujevnheter).  «Evigunge» kjendiser som Jennifer Lopez og  Angelina Jolie skal visstnok alle sverge til denne hudbehandlingen fordi den skal gi fantastiske resultater uten så mye nedetid.  Kan det være sant? En hudfornyelsesbehandling som kan kombineres med en stappfull sosialkalender? Det kan vi like! 

Nomi Oslo har delikate lokaler på Frogner i Oslo

Hva er Total Skin Solution? 

Total Skin Solution er en laserbehandling som jobber med å forebygge fine linjer og rynker for å få tilbake spenst og volum i ansiktet, og for å redusere store porer og  arr. I tillegg skal den gi glød og klar hud. Behandlingen kan også hjelpe mot pigmentert og solskadet hud, og kan utføres på andre steder på kroppen også, hvis man ønsker en hudforbedring  eller -oppstrammning på visse områder som for eksempel mage, rumpe, lår og knær. 

Hvordan foregår behandlingen?

Selve behandlingen tar ca en time, men alle pasienter er anbefalt å komme 60 minutter før for å få påført en bedøvelseskrem på hudområdet som skal behandles. Behandlingen starter med en rens av huden som skal behandles, før man setter i gang med steg 1 som er Genius RF Microneedling, og steg to som er Ultra Laser MD. 

Vi tok en prat med hudterapeut Anne Line Wangestad, og fikk svar på alt du trenger å vite om laser-behandlingen Total Skin Solution.

– Genius RF har 49/59 patenterte gullnåler som leverer høy intensitetsfokusert radiofrekvent energi ned i huden samtidig som den lager en kontrollert mikroskade i fraksjonerte soner som skaper varme helt opp til 65 grader dypt i underhuden, forteller Wangestad.

– Kort fortalt bidrar behandlingen til en fullstendig fornyelse av kollagen og elastin, og resultatene er umiddelbare og vedvarende over flere år. En skikkelig boost når det kommer til hudfornyelse og anti-aging! 

Genius RF er helt overlegen da den bruker kunstig intelligens som leser motstanden i huden gjennom behandlingen og bidrar til ekstremt høy sikkerhet. Maskinen sier stopp hvis huden ikke tåler angitt energi, så det er så og si ikke mulig å skade pasienten slik andre radiofrekvente maskiner lett kan gjøre dessverre.  

Anne Line Wangestad

Anne Line skreddersyr en behandling tilpasset min hud, som har noen fine linjer, tap av spenst, er dehydrert og tørr, og har noen solskader. Etter en god dose med bedøvelseskrem så kjenner jeg nesten ikke ansiktet mitt idet jeg legger meg ned på behandlingsbenken. Er man vant med Dermapen vil første steg med nålene være i samme kategori som dette, bare litt sterkere. I andre steg derimot, vil man kjenne en slags varme over huden akkurat idet behandlingen foregår. Det er steg 2 som skal redusere nedetiden til behandlingen, dvs hvor lang tid det tar før huden er gjenoppbygget.  

Disse to stegene skal gi en veldig god stimulering av huden der underhuden og overhuden møtes, noe som gjør at man effektivt skal kunne behandle mange ulike hudtilstander, og gi en stor forbedring av typiske tilstander i overhuden som fine linjer, store porer, små arr, urenheter og pigmentering. Laser skal også gi kollagenstimulerende effekt. Ultra Laser MD blander opp et tilpasset spesialserum som jeg skal påføre hjemme i 7–10 dager for å øke effekten av behandlingen.

Etter behandlingen, som tar ca 1 time, så er jeg rød og litt nummen i huden. Jeg påfører rikelig med kremen Cicaplast Baume B5, og holder meg sminkefri de første dagene. Jeg er tilbake på jobb dagen etter, men føler at jeg ser litt hoven og rød ut, men ikke overdrevent. I løpet av 5 dager har overhuden blitt tørr og fått litt sandpapir-følelse, så da smører jeg rikelig på med fuktighetskremen og holder meg sminkefri, da dette føles best. 

Etter en god uke er huden min blitt usedvanlig klar og glødende,  og den tørre sandpapirhuden er borte.  I skrivende stund har det gått gode 11 måneder siden behandlingen,  og huden min føles faktisk sunnere enn noen gang. Den har fått tilbake massevis av spenst, den er klarere, og fine linjer som rundt øyene er redusert. 

Q & A om Total Skin Solution med hudterapeut Anne Line Wangestad: 

Hvordan fungerer Total Skin Solution?

Kombinasjonen av microneedling og laser trigger hudens egen tilhelingsprosess og øker hudens evne til å fornye seg og erstatte skadet vev med friske og nye celler. Det er hudfornyelse på sitt aller beste hvor kollagenet fornyer seg, elastinet remodelleres og selve mastercellen i huden, fibroblastcellen, øker sin aktivitet, kvalitet og kommunikasjon med omkringliggende hudvev i lang tid.

Hva skal man gjøre før en behandling? 

Syv dager før behandlingen bør pasienten slutte på retinol og andre aktive ingredienser i sitt hudprogram, og kun fokusere på fukt, fukt og atter fukt. Jo bedre fukt i huden fra utsiden og inn, dess bedre leveres energien inn i huden under behandling fordi vann er bærer av energien i huden. Vi anbefaler derfor at pasienten drikker rikelig med vann før og etter behandling, samt bruker fuktighetsgivende produkter.

Hva skal man gjøre i etterkant av behandlingen?

I 7–10 dager etter behandling skal man kun rense huden, påføre spesialserumet tilpasset pasientens hud, som er en del av behandlingen, og etterbehandlingkrem som består av mye fukt, ingredienser som gjenoppretter hudbarriere, støtter hudens tilheling og ikke har noen form for aktive ingredienser. Høy solbeskyttelse med mest fysisk solfilter er også et must.

Når kan man gå tilbake til sitt vanlige hudpleieregime?

7–10 dager etter er det bare å gå tilbake til den normale hudrutinen, men jeg vil si at pasientene som regel ser fine ut og kan gjenoppta alle mulige aktiviteter etter bare 1–2 dager. Huden får en lett rødhet og en sandpapiraktig overflate som kjennes, men ikke synes, i ca en uke. Det er mulig å sminke seg og trene allerede etter 24 timer.

Bør man unngå solen?

Etter alle typer av energibasterte behandlinger bør man utøve solvett, og det er best å unngå solen i 4-6 uker etter behandling. Jeg setter de fleste pasientene på pigmentkontroll nå som vi går mot vår, og vi behandler stort sett ikke med denne type teknologi i sommermånedene.

Hvor lenge varer effekten?

Du har god effekt av behandlingen i minst et par år etter utført behandlingsløp. Jeg vil påstå at maks effekt oppnås et år etter behandlingen er utført, og varer minst et år etter. Ved å vedlikeholde resultatet i klinikk og med hjemmeprodukter har du glede av behandlingen i lang tid.

Når bør man gjenta behandlingen?

Jeg anbefaler 2–3 behandlinger med 8–12 ukers mellomrom ut ifra pasientens behov og vedlikehold, minimum 1 gang per år. Stort sett består de individuelle behandlingsplanene til mine pasienter av ulike typer behandlinger hver 8-12 uke hele året.

Hvordan forbedres huden i etterkant?

Når huden er helt tilhelet og sandpapirhuden forsvinner, vil man umiddelbart (etter en ukes tid) se resultater i form av en strammere og friskere hud med jevn hudtone og glød. Under behandlingen oppstår det koaguleringssoner som stimulerer til nydannelse av kollagen i flere deler av huden, og det vil synes som en total gjennoppbyggelse av ditt eget hudvev med mest effekt fra måned 3 og med maks effekt etter 12 måneder. Etterhvert som vi eldes mister huden mye av sitt volum og det vil være en stor del av det synlige resultatet at huden får et løft, bedre spenst, fukt og mindre synlige linjer og rynker. Overhuden får en skikkelig oppgradering og vil ha mindre synlige porer, fine linjer, urenheter og pigment. Huden får generelt mye bedre funksjon og kvalitet. Vi skrur i prinsippet. tiden tilbake, så en veldig god investering i egen hudhelse.

Annelines favorittprodukter: 

Powered by Labrador CMS