Grønn gründer​

Møt Kristina Dunn, grunnleggeren av Oslos 
første plantebaserte 
couture hudpleiemerke, 
RUE Botanics.​

Publisert Sist oppdatert

RUE Botanics: Kristina flyttet til Norge fra USA for 15 år siden, og begynte å lage sine egne hudpleieprodukter til privat bruk for et tiår siden.

Etter endt utdanning innen cosmetic science, cosmetic formulation og anti-aging skincare, lanserte hun denne våren det naturlige, rene og plantebaserte hudpleie-merket RUE Botanics.

Alle produktene lages for hånd av Kristina selv, og hun fokuserer på å lage produkter som effektivt jobber med å pleie og berolige huden – takket være nøye utvalgte naturlige ingredienser fra Norden hovedsakelig.

Har du alltid vært interessert i hudpleie og ingredienser?

– Ja, det har vært en stor interesse for meg hele livet. Mamma jobbet med hudpleie og lærte meg tidlig hvor viktig det er å ta vare på huden. Etter at jeg begynte å lese om ingredienser som kan være skadelige for både kroppen og naturen for rundt 15 år siden, byttet jeg fra kjemisk hudpleie til 100 prosent naturlig. Jeg har ikke brukt hudpleie med kjemikalier siden da.

Hvorfor bestemte du deg for å starte ditt eget hudpleiemerke?

– Jeg begynte å lage min egen hudpleie hjemme på kjøkkenbenken for over ti år siden. Da blandet jeg kokosolje og olivenolje, tilsatte noen eteriske oljer og fant ut at jeg likte resultatet. Siden da fortsatte interessen, og jeg gikk inn for å lære meg mer om ingredienser og deres effekt på huden. I 2013 startet jeg med utdanning innen organic cosmetic science.

Hvor lang tid tok det fra den første tanken om å starte RUE til produktene var klare for salg?

– Konseptet var plantet for sju år siden. De to produktene jeg lanserte i mai Soothe Softening Serum og Hydrate Elixir, tok meg over ett år i forskning og utvikling, og den totale prosessen fra begynnelse til produktene var klare for salg, nesten to år.

Hva føler du er den vanligste feilen folk gjør når det kommer til hudpleie?

– Jeg tror mange ikke forstår hvor farlige kosmetiske ingredienser kan være, både for vår egen kropp og for miljøet. Det dukker opp sak etter sak som linker kosmetikk til hormonelle problemer hos både kvinner og menn. I tillegg til dette, testes kosmetikk fortsatt på dyr i mange land. Dette må det bli slutt på! Bølgen av naturlig hudpleie har bare så vidt begynne å rulle, men jeg anbefale alle å bytte over allerede nå.

RUE inneholder en rekke skandinaviske ingredienser – hvorfor valgte du å fokusere på akkurat disse?

– Norge og Skandinavia har et enormt potensial hva gjelder kosmetiske ingredienser som finnes i skogen og havet. En av ingrediensene jeg bruker i produktene mine er lokalprodusert tang. Både fordi den er kortreist og ikke minst at den inneholder mye god næring for huden.

Tenker du å utvide sortimentet?

– Ja, definitivt! Jeg har flere formularer jeg vil utvide, og håper å lansere noe nytt allerede til jul.

Har du merket en utvikling i nordmenns interesse for naturlig hudpleie de seneste årene?

– Jeg synes nordmenn begynner å bli mer kjent med og opptatt av naturlige produkter, og markedet vokser for dette segmentet. Finland ligger langt foran både Norge og USA når det kommer til naturlig hudpleie. De bruker en rekke ulike lokale ingredienser, og har en helt annen tilnærming til velvære. Jeg henter mye inspirasjon fra finske skjønnhetsmerker.

Hva har vært mest utfordrende med å starte en egen skjønnhetsbedrift?

Rue botanics

– Det koster utrolig mye penger å starte en bedrift. Jeg har to jobber og kan nesten ikke ta en dag fri. Det er 100 prosent investering både hva gjelder penger og tid. Men, jeg ville ikke hatt det på noen annen måte. RUE er et resultat av dedikasjon og hardt arbeid, og jeg gleder meg veldig til å se hvordan vi vil vokse fra et frø til en blomst!

Hydrate Elixir, 775,-

Soothe Softening Serum, 635,-

Powered by Labrador CMS