ELLE Guider: Gøteborg

Foto: @hotelpigalle / @artillerietstore

Her bor, spiser og shopper du i Gøteborg.

Publisert Sist oppdatert

Gøteborg-tips: Lengter du etter en liten storbyferie? Litt shopping, god mat og et deilig hotell? Vel, vi kan virkelig anbefale Gøteborg!

Gøteborg passer perfekt for en liten getaway, faktisk kan du oppleve ganske mye på bare en helg. Vi har samlet våre beste Gøteborg-tips til deg som enten planlegger en tur, trenger inspirasjon, eller kanskje fikk lyst til å reise... akkurat nå.

En av fordelene med Gøteborg er at det er en liten by, og du kan gå overalt. Dersom du har god tid er det alltid best å utforske en storby til fots, rett og slett for å få med seg mest mulig.

ELLE Guider: Har du lest våre beste tips til hoteller i Paris?

Gøteborg-tips:

Først av alt vil du kanskje booke et hotell, og i Gøteborg vil vi bo på et sjarmerende boutique-hotell med god atmosfære.

Hotel Pigalle

Tunge tekstiler, tapetserte vegger og dempet belysning bidrar til den helt spesielle stemningen på Hotel Pigalle. Ikke minst har de en helt fantastisk takterrasse, Atelier, hvor du kan booke både lunsj, middag og drinker!

https://www.instagram.com/p/Bu-gb9vnfh2/

Hotel Bellora

På Hotell Bellora er både takterrassen, Cielo, og Ristorante Bellora verdt å sjekke ut! Hotellet i seg selv er nydelig innredet, og er like hjemmekoselig som det er inspirerende.

https://www.instagram.com/p/CNjuFOhpeBY/

Gøteborg-tips: Shopping

Atelier Vallgatan

En liten perle av en butikk med alle accessories du kan drømme om! Her finner du sesongens fineste solbriller fra våre favoritt-motehus, og tilbehøret du får dilla på.

https://www.instagram.com/p/CRel4KEliWE/

Artilleriet

Dette må da være en av VERDENS fineste interiørbutikker? Og et Gøteborg-tips som nærmest gir en grunn til å dra til Gøteborg i seg selv. Artilleriet har nærmest blitt en egen form for estetikk, og denne butikken er himmelen for alle interiør-entusiaster. Du må faktisk lukke øynene dersom du skal unngå å bli inspirert i denne butikken.

https://www.instagram.com/p/CNSrUN-MAbc/

Artilleriet har også en liten avdeling for kjøkken, vegg-i-vegg med hovedbutikken. Her kan du kjøpe med deg stort og smått av både servise, kjøkkenutstyr og dekor.

https://www.instagram.com/p/CCtH2koJhLy/

I samme bakgård som Artilleriet finner du også Da Matteo, kjent for kaffe og bakeverk, og butikken Grandpa som selger klær og tilbehør til dame og herre.

https://www.instagram.com/p/CNmhPo-BFfx/

https://www.instagram.com/p/CQQA-84tsNP/

Vallgatan 12

Hos Vallgatan 12 finner du et godt kuratert, scandi-inspirert utvalg av interiør, mote, skjønnhet, accessories og sko, samt klær, leker og interiør til barn.

https://www.instagram.com/p/CNFMAshJHDE/

NK Runway Access

For deg som drømmer om luksus-shopping er det NK Runway Access som gjelder. Her finner du vesker, sko, accessories og ready-to-wear fra store motehus som Bottega Veneta, Celine, Saint Laurent, Gucci og Balenciaga.

https://www.instagram.com/p/CQ8ta5RHnJt/

... Og Champagne!

Etter shopping kommer champagne, og på disse stedene kan du ta et velfortjent glass og noe å bite i.

Wolfgang Vincafé

Spis en deilig lunsj og nyt et godt glass hos Wolfgang Vincafé. Utvalget av vin er helt rått, og absolutt ALT på menyen frister (og smaker himmelsk). Hva er vel bedre enn å nyte et glass champagne til en løyromtoast? Perfekt for et pit-stop i shoppingen!

https://www.instagram.com/p/CLdqdIJJgjA/

Champagnebaren Kyrkogatan 13

Eller hva med et glass champagne og noe godt å spise på i en idyllisk bakgård?

https://www.instagram.com/p/CBx432xJj_h/

Bar La Lune

En rustikk liten vinbar med Paris-vibe, naturvin og nydelige småretter!

https://www.instagram.com/p/CRWULDgJmFv/

Haga

Haga er Gøteborgs eldste nabolag og derfor utrolig idyllisk, og et selvfølgelig Gøteborg-tips. Her kan du tusle opp og ned langs brosteinsgatene, besøke alle de søte små butikkene, og ikke minst: ta fika. Du kan for eksempel prøve deg på den "berømte" Hagabullen hos Café Husaren?

https://www.instagram.com/p/CONR-8tJx9a/

Eller gå på antikk-shopping hos Bebop Antik?

https://www.instagram.com/p/BfeCo5YgWE0/

Gøteborg-tips: Restauranter

Etter en lang dag med shopping champagne kan dagen fordøyes over god mat og god stemning.

Cherli-Lee

Asiatisk mat møter florale tekstiler, lamper med frynser og goood stemning? Ja, takk!

https://www.instagram.com/p/CM4cDySp7Xy/

Taverna Averna

Noen ganger vil man bare ha en skikkelig digg pizza, og da er dette stedet! Ikke minst vinner Taverna Averna prisen for LIVETS bildevegg(er)!

https://www.instagram.com/p/CSG_HAHjVKt/

Tavolo Restaurant

Det beste fra Italia møter New York hos Tavolo Restaurant, og vi er solgt!

https://www.instagram.com/p/CQ0qZa0F2DT/

Planlegger du en tur til Brussel? Da bør du sjekke ut denne guiden!

God tur!

Powered by Labrador CMS