ELLE Decotalk: Krista Elvheim

Foto: Krista Elvheim

Bli med hjem til Krista Elvheim, og hennes juvel av en leilighet.

Publisert Sist oppdatert

ELLE Decotalk med Krista Elvheim: I en 59 kvadratmeter stor, og nyrenovert bygårdsleilighet på Torshov i Oslo, bor Krista og Daniel med Daniel sine to sønner, Oliver og Elliot, og lillesøster, Laura Rose.

Krista jobber som interiør/blomster-stylist og designer, og er et fantastisk bevis på at noen ganger kan det virkelig lønne seg "å ta med jobben hjem". Rike juvelfarger og iøyenfallende detaljer preger familiens hjem, og den dype fargepaletten sørger for en helt spesiell atmosfære.

Foto: Krista Elvheim

Selv om leiligheten oser av personlighet, har Krista hele veien sett på dette som et renoveringsprosjekt, og snart er det klart for nye eiere.

Bli med hjem til Krista Elvheim

Fortell om ditt favorittrom?

– Ahh… Jeg har mange favorittrom i denne leiligheten. Hvert rom har sin egen stemning og farge-opplevelse. Men om jeg MÅ velge, så må det bli "hula vår" – badet!

Foto: Krista Elvheim

Beskriv stilen din med tre ord?

– Fargerik, leken og eklektisk.

Foto: Krista Elvheim

– Føl deg fram, bruk tid og bo deg inn

Hvor henter du inspirasjon?

– I all estetikk som kunst, mote, natur, mennesker, materialer, og godt håndverk.

Foto: Krista Elvheim

Ditt beste tips til innredning?

– Føl deg fram, bruk tid og bo deg inn! Hvordan er lyset i de ulike rommene? Hvilke soner bruker du mest og hvilken funksjon har de ulike rommene? Prøv å finne balansen mellom funksjonalitet og estetikk.

Foto: Krista Elvheim

Ditt beste interiør-hack eller DIY-tips?

– Bruk Ikea-innmat til å bygge spesialtilpassa oppbevaring. I små bygårdsleiligheter er oppbevaring alt.

Ikea-skrog kan lett hackes til å skape personlige løsninger for oppbevaring. Tipset mitt er alltid å spesialtilpasse oppbevaring, samt male skapene utvendig, i samme farge som veggfargen for et helhetlig uttrykk. På den måten tar sjelden oppbevaringen oppmerksomhet fra rommet, så sant man ikke ønsker effekten av fargekontrast.

Ditt #spacecrush?

– Jeg elsker morgenlyset som treffer den florlette, syrinlilla gardinen i soveromsvinduet vårt, samt rammen av et lite stilleben som skapes mellom de to vinduene i stuen.

Foto: Krista Elvheim

Der henger det lange florlette gardiner ned på hver side, og det henger et buet speil på veggen i mellom. Aller fineste er det når jeg setter en bukett på en liten krakk foran speilet. Litt pompøst, og gammeldags på samme tid.

Hva er dine favorittfarger når det kommer til interiør? Og hvilken "palett" tar du utgangspunkt i når du innreder?

– Å, dette spørsmålet var vanskelig. Jeg har mange favorittfarger, og lever ofte i ulike fargeperioder basert på hvilke farger jeg er inspirert av der og da. Akkurat nå har jeg litt crush på lys neongrønn.

Favoritt-element i hjemmet?

– Jeg er jo veldig glad i de marokkanske teppene mine og de cerise-rosa krystalskålene mine fra 70-tallet, men også mitt seneste vintage-kupp; en Cantilever designstol med syrlig gulgrønne seter.

Foto: Krista Elvheim

Dersom du vil se mer av Kristas fargerike verden, og ikke minst – alle de vakre bukettene hun lager, kan du følge henne på Instagram på @kristaelvheim.

Powered by Labrador CMS